Να ταξιδεύετε συχνά, κ. Πρωθυπουργέ!

Να ταξιδεύετε συχνά, κύριε Πρωθυπουργέ. Να ταξιδεύετε, να πηγαίνετε να πιάνετε την ομπρέλα του φρουρού και μετά, σαν να σας τινάζει ηλεκτρικό ρεύμα, να μας δίνετε πόζες αντάξιες ενός Χατζηχρήστου και μούτες αντάξιες ενός Αυλωνίτη.

του Νίκου Μωραΐτη

Να τσουγκρίζετε τα ποτήρια με την Ομογένεια στέλνοντας τον Μίστερ Μπιν στην ανεργία, να χτυπάτε δειλά το πόδι του Τραμπ μήπως και σας αφήσει να πείτε καμιά λεξούλα, να σηκώνετε το χεράκι μήπως σας δώσει σημασία κανένας δημοσιογράφος και σας κάνει μισή ερωτησούλα.

Να ταξιδεύετε, και να γίνεστε δουλικότερος του δουλικού, να μην παίρνετε ούτε μία δέσμευση για τίποτα, να δημιουργείτε διπλωματικό επεισόδιο με τους Άραβες, μπας και πετύχετε ό,τι δεν κατάφερε κανείς σε αυτή τη χώρα: να τους κάνει εχθρούς μας.

Να ταξιδεύετε, για να μοιράζετε εγκεφαλικά στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που σας στηρίζουν, να έρχονται σε δύσκολη θέση, να μην ξέρουν τι να πουν, να καταφεύγουν σε ατάκες για το ωραίο παλτό σας (που κι αυτό ακόμα, μες στον πανικό σας, ξεχάσατε να το πάρετε από τον Λευκό Οίκο), για το γυμνασμένο σας κορμί και την πρώτη κυρία Μαρέβα που όπου πάει κάνει θραύση…

Να ταξιδεύετε, για να τρομάζουν ακόμη και οι ίδιοι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες με αυτό που έφεραν στον τόπο, να αντιλαμβάνονται ότι με τη δύναμη του χρήματος μπορείς να εκλέξεις ακόμα και ένα παλτό πρωθυπουργό, αλλά ακόμα και ένα παλτό θα ασκούσε καλύτερη διπλωματία από το «παλτό» που μας φόρεσαν.

Να ταξιδεύετε, κ. Πρωθυπουργέ, για να καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι ότι όσα κοσμητικά επίθετα, άναρθρα επιφωνήματα, διθυραμβικές κραυγές κι αν σας φορέσουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, ο βασιλιάς είναι γυμνός.

δημοσιεύτηκε στο altsantiri.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.