Δεκαεπτά λεπτά ο υπουργός Εξωτερικών δεν θυμήθηκε τίποτα για το διάβημα του Ιράν, ούτε τον ρώτησαν…

Κάτι λιγότερο από είκοσι λεπτά κράτησε η παρουσία του Νίκου Δένδια σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρόλαβε να πει κουβέντα για το διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν προς την Ελλάδα. Ούτε κάποιος από τους δημοσιογράφους θυμήθηκε να κάνει την απαραίτητη ερώτηση.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου η είδηση πως η Τεχεράνη έχει προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα για τις δηλώσεις στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ουάσινγκτον για την δολοφονία Σουλεϊμανί άρχισε να παίζει στα ΜΜΕ (για την ακρίβεια σε… λίγα ΜΜΕ). Το θέμα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών μέσω συνέντευξής του στο Open TV και μας ενημέρωσε ότι δεν έχει… διαβάσει το κείμενο (του διαβήματος), ενώ μπορεί να έχει τηλεφωνική επαφή με τον Ιρανό ομόλογό του.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση (τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι στιγμής) κι όμως η κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε, είτε επισήμως, είτε μέσω διαρροών. Ούτε, φυσικά, υπήρξε αντίδραση στο δημοσίευμα της efsyn.gr από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Δένδιας μίλησε για … όλους και για όλα στον ΣΚΑΪ (ΗΠΑ, Τουρκία, Λιβύη, εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, εκλογικός νόμος), αλλά δεν πρόλαβε να πει κουβέντα για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Και οι τρεις δημοσιογράφοι που «ανέκριναν» τον υπουργό, επίσης δεν θυμήθηκαν να ρωτήσουν κάτι σχετικό.

Πάλι καλά που επιβεβαίωσε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ανακοινώσει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία διαμεσολάβησης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Διέψευσε, δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, μέσω του ΣΚΑΪ, ρεπορτάζ του… ΣΚΑΪ.

Τα ερωτήματα, πάντως, παραμένουν:

  • Τι αναφέρει το διάβημα διαμαρτυρίας της Τεχεράνης προς την Αθήνα;
  • Το διάβασε σήμερα ο Νίκος Δένδιας;
  • Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν;
  • Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι το Ιράν δεν ανήκει στον αραβικό κόσμο ή όχι ακόμη;
  • Θυμάται, γενικά, τίποτα η κυβέρνηση και ο κ. υπουργός;
  • Γιατί οι δημοσιογράφοι «ξέχασαν» να τον ρωτήσουν;

Πηγή: efsyn.gr (Χ.Κ.)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.