ΤΡΙΜΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ Αθήνα

Η δεύτερη τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης διεξάγεται σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ., Γιώργος Κατρούγκαλος θα υποδεχθεί τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ριάντ Μαλκί.

Κατά τις διευρυμένες συνομιλίεςοι τρεις υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η ανανεώσιμη ενέργεια, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας και οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Κυπριακό. Με το πέρας των εργασιών, θα υιοθετηθεί κοινό ανακοινωθέν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει διμερή συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό, και με τον κ. Μαλκί με έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων.

[related-articles]

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.