ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ: ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΛΑΪΚΩΝ Αγωνιστών «βλέπουν» πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα οι Αρχές

Στο https://www.newsbomb.gr διαβάσαμε:

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, oι πυροτεχνουργοί εκτιμούν μέχρι στιγμής ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν πάνω από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης τα οποία είχαν τοποθετήσει σε ένα σακίδιο ενώ δεν αποκλείουν να υπήρχε και μεταλλικός ή πλαστικός φορέας.

Αμέσως μετά, έδεσαν το σακίδιο στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα που υπάρχουν στο διάζωμα του οδοστρώματος.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έκοψε το μασίφ σίδερο του κιγκλιδώματος ενώ προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού.

Τζάμια και μεταλλικά αντικείμενα έσπασαν μέχρι τον έκτο όροφο ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τα γραφεία.

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε γνωστή ιστοσελίδα και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, με άγνωστο να προειδοποιεί για ύπαρξη βόμβας και να δίνει χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.

Κλείνοντας το τηλέφωνο επανέλαβε τρεις φορές «δεν είναι φάρσα» η περιοχή αποκλείστηκε και πράγματι μετά από λίγα λεπτά έγινε η έκρηξη.

Δείτε το βίντεο:

 

Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σοβαρό και επαγγελματικό χτύπημα, που είχε μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια.

Οι τρομοκράτες έδειξαν να μην ενδιαφέρονται για τις κάμερες ασφάλειας που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς είχαν κουκούλες και μαύρα ρούχα που δεν άφηναν εκτεθειμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Στην αντιτρομοκρατική λένε ότι τέτοια χτυπήματα κάνει μόνο η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο πριν είχε ανατινάξει με βόμβα το κτήριο του Εφετείου Αθηνών, προκαλώντας επίσης πολύ σοβαρές ζημιές.

Οι αστυνομικοί λοιπόν εκτιμούν ότι και πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΪ είναι η ίδια τρομοκρατική οργάνωση, για την οποία δεν αποκλείουν να έχει γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στο τελευταίο χτύπημα τους στο Εφετείο είχαν χρησιμοποιήσει βαν, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στην περιοχή των Εξάρχειων.

Υλικές ζημιές

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτήριο του ΣΚΑΪ, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο, ενώ γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, ενώ έχει αποκλειστεί η υπόγεια διάβαση της Ποσειδώνος.

Επίσης, στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Γεροβασίλη: Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται

«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δείτε ΕΔΩ τη στιγμή της έκρηξης (pics+vid)

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Αυτό είναι το σημείο όπου έσκασε η βόμβα (pics+vid)

Έκρηξη βόμβας ΣΚΑΪ: Βίντεο από τις σοβαρές υλικές ζημιές που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση (vids)

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης (pics)

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.