ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΤΣΙΤΗΣ: Η ΩΡΑ ΤΟΥ εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Στο https://www.newsbomb.gr διαβάσαμε:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου φέρεται να συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θέλουν να διερευνηθεί σύντομα η υπόθεση, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρξει διάχυση της σκανδαλολογίας.

Η προσοχή των αρχών επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα. Στο τρυφηλό βίο και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Πετσίτη, που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωνε στην εφορία, αλλά και από το πιστωτικό του προφίλ. Στη σχέση του κ. Πετσίτη με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θόδωρο Κιτσάκο, που θεωρείται πρόσωπο κλειδί, στο να φωτίσει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ.

Στις αποκαλύψεις του Νewsbomb.gr για το φορολογικό status των Κύπριων δικηγόρων που εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης, και ειδικά για την περίπτωση του Σωτηράκη Παναγιώτου, ο οποίος διαθέτει από το 2010 διπλό ΑΦΜ στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού

NEO TSIPRAS

«Μαυρισμένος» στον Τειρεσία

Πλήθος δημοσιευμάτων του Σαββατοκύριακου αποκάλυψαν πως ο Μανώλης Πετσίτης ζούσε μέσα στην πολυτέλεια, σπαταλούσε αφειδώς και δεν είχε καμία αναστολή στο να κάνει επίδειξη του πλούτου του. Κατά τις εν λόγω περιγραφές, αυτός ο πλούτος δεν δικαιολογείται ούτε από τα 200.000 ευρώ περίπου που εμφάνιζε ως εισόδημα ο κ. Πετσίτης το 2017. Στη βάση αυτή θα εξεταστεί το εάν ο ίδιος είχε πηγές από εισοδήματα που δεν δήλωνε και εάν διακινούσε «μαύρο» χρήμα.

Αν και κατά τα επίσημα στοιχεία, αλλά και τις μαρτυρίες, ο Μανώλης Πετσίτης διαθέτει χρήματα, ο ίδιος δεν δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για να κλείσει οικονομικές υποχρεώσεις του παρελθόντος.

Στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Νewsbomb.gr, τον εμφανίζουν «μαυρισμένο» στον Τειρεσία για μια καταγγελία δανείου ύψους 55.000 ευρώ που έγινε το 2013 και η οποία δεν έχει ακόμη και σήμερα κλείσει. Υπό το πρίσμα αυτό, θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο «Μανώλης του Παππά» διατηρεί αναλλοίωτες κάποιες εκ των αρχών του πρώιμου ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι τις αρχές του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Ο ίδιος πάντως δεν μισθώνει ούτε το σπίτι που διαμένει στην Βαρυμπόμπη. Για την ακρίβεια δεν έχει ακίνητα στο όνομα του.

Το μόνο μίσθωμα που μέχρι και τον Απρίλιο εμφανιζόταν στο όνομα του αφορούσε σε επιπλωμένο διαμέρισμα 55 τετραγωνισμών μέτρων στο Κολωνάκι, για το οποίο κατέβαλε 900 ευρώ μηνιαίως. Πηγές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως το διαμέρισμα αυτό – που βρίσκεται στη κορυφή του Λυκαβηττού- το χρησιμοποιούσαν για τα ραντεβού τους κάποιοι πολιτικοί φίλοι του κ. Πετσίτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR  Δυο γραμμές για τον Κιτσάκο – Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως το μεγάλος μέρος της προσοχή πέφτει στην σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσακο. Για το θέμα αυτό η κυβέρνηση είναι διχασμένη. Κάποια κυβερνητικά στελέχη θέλουν να παραμείνουν χαμηλοί οι τόνοι και να καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις καταγγελίες του κ. Κιτσάκου, ο οποίος έχει δημοσίως αποκαλύψει πως οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας και Θεοδώρα Τζάκρη είχαν πλήρη γνώση των χειρισμών του στη ΔΕΠΑ σε σχέση με την υπόθεση της ELFE.

Άλλα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να διερευνηθεί η σχέση Πετσίτη – Κιτσάκου – Λαυρεντιάδη προκειμένου να αποδειχθεί το εάν ο Πετσίτης ήταν ο μεταφορέας των μηνυμάτων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Θοδωρή Κιτσάκο ή μετέφερε και μηνύματα πολιτικών στελεχών όπως ο ίδιος ο κ. Κιτσάκος έχει υπονοήσει, χαρακτηρίζοντας το στενό φίλο του Νίκου Παππά ως «εκπρόσωπο υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Δεδομένου ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Κιτσάκου για την υπόθεση της ELFE, ο ίδιος αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αποκαλύψει στις ανακριτικές αρχές το περιεχόμενο των συναντήσεων του με τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος μπαινοέβγαινε στη ΔΕΠΑ με πολλά «κοστούμια», είτε ως Μέγαρο Μαξίμου, είτε ως εκπρόσωπος εταιρειών του Λαυρεντιάδη, είτε ως ιδιώτης.

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εμφανίζεται από την πλευρά του διατεθειμένος να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να μη μείνει καμιά σκιά σε σχέση με το όνομα του. Στη βάση αυτή έχουν δοθεί και σχετικές οδηγίες στην ηγεσία της ΔΕΠΑ προκειμένου να πράξει τα δέοντα και να δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξεκαθαρίσει το τι έχει συμβεί και ποιοι λάμβαναν αποφάσεις υπέρ του Λαυρεντιάδη και σε βάρος σε βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.