“Μητσοτάκης και Γεννηματά θα αποφασίσουν για τον επόμενο ΠτΔ και θα είναι από την κεντροαριστερά”

Σύμφωνα με πληροφορίες που εντείνονται τις τελευταίες ώρες, στην αυριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα της ανακοινώσει και το πρόσωπο στο οποίο κατεληξε για επόμενο ΠτΔ!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του newpost ( Χρ. Κοραή ) ο βασικός στόχος του Κυρ Μητσοτάκη είναι να επιδιώξει μια συνεννόηση με την Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Όχι γιατί θα μπορεί να ισχύσει ο νόμος από τις επόμενες εκλογές ώστε να καταργηθεί αμέσως η απλή αναλογική -ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνουν 180 ψήφοι και απαιτούνται 200- αλλά σε μια πολιτική κίνηση με ευρύτερους συμβολισμούς που εστιάζουν σε συγκλίσεις στο κέντρο.Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να επιθυμεί ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την κεντροαριστερά όπως προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ. Γι’ αυτό και θεωρούνται φαβορί τα ονόματα της Άννας Διαμαντοπούλου που έχει ερείσματα και στη ΝΔ και της Μαρίας Δαμανάκη που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπήρξε πρόεδρος του Συνασπισμού αλλά προκαλεί πολλές αντιδράσεις εντός ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται πολύ πιθανό να συζητήσει με την κυρία Γεννηματά τα ονόματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας που σκέφτηκε στο «βουνό» όπως της είχε πει στην προηγούμενη συνάντηση τους. Αλλά απολύτως εμπιστευτικά. Ακόμη και να συγκλίνουν θα πρέπει να ακολουθήσει η κομματική διαχείριση που θα κάνει ο πρωθυπουργός που σε κάθε περίπτωση κρατάει το προνόμιο της επίσημης ανακοίνωσης του προσώπου που θα προτείνει η ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.