Τασούλας: 13 Φεβρουαρίου θα έχει εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας

Μέχρι την 13η Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ερώτηση που δέχθηκε νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα. Ο κ. Τασούλας εκτίμησε εξάλλου ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.

Η πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου. Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφισή του θα εκκινήσουν οι διαδικασίες, που το Σύνταγμα ορίζει, για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Λάθος

Σημειώνεται, ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου, χαρακτηρίζοντας λάθος για τη χώρα και την παράταξη της ΝΔ τη μη ανανέωση της θητείας του. Θα ήταν «μεγάλο πολιτικό λάθος για τη χώρα και για την παράταξή μου η μη επανεκλογή του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στο kontra channel, στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα προς το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης πίστωσε στον Προκόπη Παυλόπουλο τη μη πρωτοκόλληση του τουρκολιβυκού συμφώνου στον ΟΗΕ αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Κατά την διάρκεια των εορτών δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και θεωρώ ότι ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός. Η διπλωματική επιτυχία που είχε η Ελλάδα, που, για πρώτη φορά στην Ιστορία του ΟΗΕ, επιστολή που φέρει την υπογραφή αρχηγού κράτους -στην συγκεκριμένη περίπτωση του κυρίου Ερντογάν- για την γνωστή συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, όχι μόνο δεν πρωτοκολλήθηκε, αλλά παραπέμφθηκε με προθεσμία τεσσάρων μάλιστα μηνών. Γιατί τονίζω τους τέσσερις μήνες; Από τα γεγονότα, που μάλλον με επιβεβαιώνουν, ότι μέσα στους τέσσερις μήνες θα είχε λήξει η εμφύλια σύρραξη στην Λιβύη. Αυτό ξέρετε δεν έγινε έτσι απλά. Βεβαίως εργάστηκε η κυβέρνηση, εργάστηκε ο πρωθυπουργός, εργάστηκε ο υπουργός εξωτερικών. Και ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για την, αφανή για μια ακόμη φορά, συνεισφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε αυτήν τη μεγάλη διπλωματική επιτυχία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.