Κατά του αγωγού EastMed Βαρουφάκης – ΜΕΡΑ25

Αρνητικό είναι το ΜέΡΑ25 στην κατασκευή του αγωγού EastMed και σε σημερινή ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «Το ΜέΡΑ25 με ζητά απερίφραστα: Κανένας αγωγός να μην διαπερνά ελληνική γη ή θάλασσα. Τόσο απλά!» Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 υπενθυμίζει ότι «από την πρώτη μέρα ίδρυσής του προειδοποιεί για τις εξορύξεις, τους αγωγούς, τα ορυκτά καύσιμα: Μόνο κόστος έχουν. Κανένα απολύτως όφελος για το λαό μας» και προσθέτει ότι έχουν:

• Κόστος οικολογικό

• Κόστος οικονομικό – καθώς μόνο οι πολυεθνικές θα κερδίζουν την ώρα που η ελληνική οικονομία καθηλώνεται στις τεχνολογίες του 20ου αιώνα (αντί να στοχεύει στην Πράσινη Βιομηχανική και Αγροτική Επανάσταση)

• Κόστος γεωπολιτικό – καθώς οι αγωγοί και τα τρυπάνια στις θάλασσες και στη στεριά δημιουργούν λαμπρό πεδίο δόξας για όποιον έχει να κερδίσει, οικονομικά και στρατηγικά, από την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή

H υπογραφή του EastMed επιβεβαιώνει τη θέση μας αυτή, υποστηρίζει το ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας στο ακέραιο την πολιτική της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, προσδένει την Ελλάδα στο άρμα των Τραμπ-Νετανιάχου που, μαζί με τις πετρελαϊκές πολυεθνικές, εργάζονται συστηματικά για την εξόντωση της ειρήνης στην Α. Μεσόγειο.

Πρόκειται για πρόσδεση που ξεκίνησε με το 1ο Μνημόνιο επί πρωθυπουργίας Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετατράπηκε σε πυλώνα της νέας εθνικοφροσύνης στις μέρες του 2ου Μνημονίου επί κυβέρνησης Σαμαρά, ακολουθήθηκε ακόμα πιο πιστά από τις κυβερνήσεις Τσίπρα που υπέγραφαν το 3ο και 4ο Μνημόνιο, και συνεχίζεται τώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Το ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι , «ο αγωγός της Χρεοδουλοπαροικίας μας παρουσιάζεται ως αντίβαρο στην Τουρκία. Παρουσιάζουν τον EastMed ως το… υπερόπλο της χώρας έναντι της διεκδικητικότητας του Προέδρου Ερντογάν την ώρα που αποξενώνει την Ελλάδα τόσο από τον αραβικό κόσμο όσο και από το διεθνές οικολογικό κίνημα δίνοντας στον Τούρκο πρόεδρο ερείσματα στο εσωτερικό και εξωτερικό της Τουρκίας για νέες εντάσεις στο Αιγαίο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.