ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ Βουδαπέστη-νευρικά αντιδρά ο Ορμπαν

Για τρίτη συνεχή νύχτα, η Βουδαπέστη πορεύτηκε στον αστερισμό των διαδηλώσεων συνδικάτων και φοιτητών που εναντιώνονται στην κυβέρνηση Ορμπαν.

Με αφορμή το νέο εργατικό νόμο, που προβλέπει την αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στις 400 ώρες και δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να πληρώνουν ακόμα και τρία (!) χρόνια μετά, κόσμος στην Ουγγαρία άρχισε να διαδηλώνει από την Τετάρτη το βράδυ.

Ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε την Παρασκευή το βράδυ στις 5000 ανθρώπων ενώ η αστυνομία, που περιφρουρούσε το ουγγρικό κοινοβούλιο, απάντησε με μαζικές ρίψεις δακρυγόνων ακόμα και από απόσταση αναπνοής.

Το κυβερνητικό κόμμα του Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος κυβερνά την Ουγγαρία από το 2010, εξέδωσε ανακοίνωσε και επέρριψε τις ευθύνες στον… Τζορτζ Σόρος ο οποίος κατηγορείται ότι κρύβεται πίσω από τους διαδηλωτές για να προκαλέσει προβλήματα στην ουγγρική κυβέρνηση.

Εκτός του εργατικού νόμου, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μεγάλες αλλαγές στη δικαιοσύνη η οποία θα έχει πλέον μεγάλη σχέση αλληλεξάρτησης με την εκτελεστική εξουσία.

Ο Νταβίντ Βιγκ, επικεφαλής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ουγγαρία, τόνισε ότι “αυτό που θέλει να καταφέρει ο Ορμπαν είναι να ελέγξει απόλυτα τη δικαιοσύνη και μέσα από αυτό το νόμο τα καταφέρνει”.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.