ΓΑΛΛΙΑ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ Ισλαμικού Κράτους» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών

Στο http://www.iefimerida.gr διαβάσαμε:

Σε κατηγορηματική διάψευση του ισχυρισμού του Ισλαμικού Κράτους ότι οργάνωσε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο, προέβη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

«Ηταν απολύτως οπορτουνιστικό» είπε συγκεκριμένα ο Καστανέρ, σχολιάζοντας το tweet που έκανε ένα παρακλάδι προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter, μέσω του οποίου παρουσίαζε τον δράστη Σεράφ Σεκάτ ως έναν από τους «στρατιώτες» του.

Ο Γάλλος ΥΠΕΣ συμπλήρωσε ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είχε κατακλυστεί από το μίσος», προκρίνοντας το σενάριο του μοναχικού «λύκου».

Ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ / Φωτογραφία: AP Images

Τα ερωτήματα των γαλλικών Αρχών εστιάζονται πλέον στο πώς ο Σεκάτ κατάφερε να παρακάμψει όλα τα αστυνομικά μέτρα που είχαν ληφθεί στην αγορά του Στρασβούργου, τόσο πριν την επίθεση, όσο και μετά, κατά τη διαφυγή του.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 500 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας είχαν ξεχυθεί στους δρόμους αναζητώντας τον Σεκάτ.

«Ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί, αλλά όχι να εξαλειφθεί πλήρως» τόνισε από την πλευρά του ο Αλέν Φοντανέλ, αντιδήμαρχος του Στρασβούργου, σχολιάζοντας τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα.
«Δεν μπορούμε να βάλουμε κάτω και να ψάχνουμε τον καθένα. Μπορούμε να κάνουμε τυχαίους ελέγχους» προσέθεσε ο Φοντανέλ, υποστηρίζοντας ότι «κάποιος που θέλει να μπει σε μια τόσο μεγάλη περιοχή με ένα όπλο, μπορεί να το καταφέρει».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.