ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ έσοδα

euro2.jpg Το ενοποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 1,283 δισ. ευρώ 14.12.2018, 13:46 | Ετικέτες:  προϋπολογισμός, πλεόνασμα, έσοδα, κυβέρνηση Συντάκτης:  efsyn.gr

Σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία του 10μήνου που δημοσιοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού, ο Κρατικός Προϋπολογισμός παρουσιάζει αυξημένα τα φορολογικά έσοδα κατά 856 εκατ. ευρώ. Στην πλευρά των δαπανών, παρατηρείται αύξηση κατά 359 εκατ. ευρώ.

Το ενοποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 1,283 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του προηγούμενου έτους.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους υποτομείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα νομικά πρόσωπα εμφανίζουν μειωμένα έσοδα κατά 131 εκατ. ευρώ και μειωμένες δαπάνες κατά 502 εκατ. ευρώ, καταλήγοντας σε ένα ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα βελτιωμένο κατά 315 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταγράφουν αυξημένα έσοδα κατά 541 εκατ. ευρώ και αυξημένες δαπάνες κατά 407 εκατ. ευρώ, με συνέπεια το πρωτογενές αποτέλεσμα τους να είναι πλεονασματικό αυξημένο κατά 133 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η αύξηση των εσόδων των ΟΤΑ οφείλεται κυρίως στις αυξημένες μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 455 εκατ. ευρώ.

Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης καταγράφουν αυξημένα έσοδα κατά 563 εκατ. ευρώ και αυξημένες δαπάνες κατά 973 εκατ. ευρώ, με συνέπεια την επιδείνωση του ταμειακού πρωτογενούς πλεονάσματός τους κατά 411 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Τέλος, η μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης κατά 700 εκατ. το δεκάμηνο του 2018, έναντι μικρότερης μείωσης κατά 638 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, είχε ευνοϊκή επίπτωση στο πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εσείς πόσα δίνετε στον προϋπολογισμό του 2019;»…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.