ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ νεκρού δράστη

galia.jpg AP Photo/Christophe Ena 14.12.2018, 14:47 | Ετικέτες:  επιθέσεις, νεκροί, αστυνομία, Γαλλία Συντάκτης:  efsyn.gr

Δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος του δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, Σερίφ Σεκάτ, τον οποίο σκότωσαν αστυνομικοί χθες βράδυ, τέθηκαν υπό κράτηση ανεβάζοντας σε επτά το σύνολο ατόμων που κρατούνται.

Πρόκειται για «τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, και για τρία μέλη του κοντινού περιβάλλοντός του, από τα οποία ένα τέθηκε υπό κράτηση χθες το πρωί και δύο αυτή τη νύχτα», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ.

«Η έρευνα θα συνεχιστεί πλέον για να ταυτοποιηθούν ενδεχόμενοι συνεργοί ή συναυτουργοί που μπορεί να τον βοήθησαν ή να τον ενθάρρυναν στην προετοιμασία της ενέργειάς του», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις συνθήκες στις οποίες ο 29χρονος έπεσε νεκρός στη συνοικία Νεντόρφ, όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων, ενώ ένα τέταρτο θύμα είναι εγκεφαλικά νεκρό.

«Μια περίπολος της αστυνομίας επισήμανε στις 21:00 να περπατάει στην οδό Λαζαρέ ένας άνδρας, ένα άτομο τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί να ανταποκρίνονταν σ’ αυτά του δράστη», ανέφερε ο δικαστικός.

«Αυτός, ο οποίος εντόπισε την παρουσία του οχήματος της αστυνομίας, (…) προσποιήθηκε τότε ότι μπαίνει στην πολυκατοικία στον αριθμό 74 αυτής της οδού», χωρίς επιτυχία, πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί έκαναν γνωστή την παρουσία τους και «το άτομο στράφηκε σημαδεύοντας με το όπλο του -παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης- προς την κατεύθυνσή τους, για να πυροβολήσει», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Μια σφαίρα έπληξε το όχημα της αστυνομίας πάνω από την πίσω αριστερή πόρτα. Δύο από τους τρεις αστυνομικούς απάντησαν πυροβολώντας πολλές φορές και σκοτώνοντας τον δράστη. Ο θάνατος του Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε επισήμως (…) από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, διαπιστώθηκε στις 21:05» είπε.

Ο Ετζ υποστήριξε ότι «οι ερευνητές βρήκαν πάνω του ένα παλιό περίστροφο με έξι σφαίρες, πέντε από τις οποίες είχαν βληθεί. Βρήκαν εξάλλου πάνω του ένα μαχαίρι και άλλες οκτώ σφαίρες διαμετρήματος 8mm στην εσωτερική τσέπη του ημίπαλτου που φορούσε».΄

#Strasbourg
Fin de la traque. pic.twitter.com/58qZmhAFQI

— Police Nationale 67 (@PoliceNat67) 13 Δεκεμβρίου 2018

Στον εντοπισμό του φυγά συνέβαλε η έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες που έγινε το βράδυ της Τετάρτης και «επέτρεψε να δεχθούμε σχεδόν 800 τηλεφωνήματα» και να «θεωρήσουμε πιθανή την παρουσία του φυγά στη συνοικία Νεντόρφ», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Λίγη ώρα έπειτα από τη μετάδοση της είδησης του θανάτου του το προπαγανδιστικό όργανο του ISIS «Άμακ», ισχυρίστηκε Ο Σερίφ Σεκάτ «ανήκε στους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε μέσω Twitter «το σύνολο των υπηρεσιών που κινητοποιήθηκαν» διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του είναι απόλυτα δεσμευμένη στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Μετά την επίθεση, η γαλλική κυβέρνηση ανέβασε στην ανώτατη κλίμακα το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών, στο πλαίσιο του σχεδίου Vigipirate.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφαίρες, νεκροί και θεωρίες συνωμοσίας…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.