Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ HUAWEI από τα δίκτυα 5G, στρέφεται σε Ericsson και Nokia

Στο https://www.techgear.gr διαβάσαμε:

Η “απειλή” της Ιαπωνίας έγινε πραγματικότητα, καθώς οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της χώρας (SoftBank, KDDI, NTT DoCoMo) ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη χρήση εξοπλισμού κινεζικών εταιρειών (βλ. Huawei, ZTE κλπ.) για τη δομή των μελλοντικών δικτύων 5G. Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση προχωρά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού που προέρχεται από κινέζικες εταιρείες και ο πρωθυπουργός, Shinzo Abe, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφύγουμε την αγορά εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλες ενέργειες, όπως κλοπή ή καταστροφή πληροφοριών ή παρεμπόδιση των συστημάτων πληροφορικής της χώρας”

Η απόφαση αυτή προφανώς έχει παρθεί μετά την προτροπή των ΗΠΑ να ακολουθήσουν και οι σύμμαχοι της τη δική της πολιτική σε ό,τι αφορά την κατασκευή δικτύων 5G, καλώντας τους να αφήσουν απ’ έξω οτιδήποτε μπορεί να προέρχεται από την Κίνα.

Όπως δήλωσε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης στη The Wall Street Journal,

“Καλούμε όλες τις χώρες στον κόσμο να δώσουν ιδιαίτερη βάση στις ανησυχίες μας σχετικά με κινδύνους που μπορεί να κρύβονται στις υποδομές των τηλεπικοινωνιών. Καθώς μπαίνουμε στην εποχή της τεχνολογίας 5G, τους υπενθυμίζουμε αυτές τις ανησυχίες. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες πολυπλοκότητες στα δίκτυα 5G που τα καθιστούν πολύ πιο ευάλωτα σε πιθανές κυβερνοεπιθέσεις”

Αυτή τη στιγμή, η Huawei βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών smartphones στον κόσμο, ενώ ηγείται της αγοράς των δικτύων με μερίδιο 22%. Ακολουθούν οι Nokia με 13%, η Ericsson με 11% και η ZTE με 10%. Από την κινέζικη εταιρεία είχαμε και μια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την τακτική των ΗΠΑ να την μπλοκάρουν από άλλες αγορές.

“Είμαστε έκπληκτοι από τη συμπεριφορά της αμερικανικής κυβέρνησης. Εάν η συμπεριφορά μιας κυβέρνησης ξεφεύγει από τα όρια της δικαιοδοσίας της, τότε δεν θα πρέπει να ενθαρρύνεται”

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι SoftBank, NTT DoCoMo και KDDI έχουν στραφεί στις Nokia και Ericson για να τους παρέχουν εξοπλισμό για τα δίκτυα 5G. Αναμένουμε και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Huawei.

[via]

 

Advertisements ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ (Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.