Τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο, τον νέο ΠτΔ και την ασφάλεια – ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα στον Ιανουάριο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να φέρει στη Βουλή το νέο εκλογικό νόμο, που θα προβλέπει κλιμακωτό μπόνους εδρών, ανάλογα με το ποσοστό του πρώτου κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης θα “πετάξει το γάντι” της συναίνεσης για την εξασφάλιση των 200 ψήφων που απαιτούνται στην αντιπολίτευση.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «το βήμα της Κυριακής»,ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «υπό κανονικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίζεται ότι είναι κόμμα εξουσίας, θα έπρεπε να αναθεωρήσει τα περί απλής αναλογικής και αν πιστεύει ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές δεν έχει λόγο να μην ψηφίσει αυτόν τον εκλογικό νόμο ώστε η χώρα να γλιτώσει και την περιπέτεια των διπλών εκλογών».

Επόμενο πολιτικό στοίχημα για τον Πρωθυπουργό θα είναι η εκλογή Προέδρου τη Δημοκρατίας και προϊδεάζει για πρόσωπο που θα συμβολίζει την ενότητα του Έθνους. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «θα προτείνω το πρόσωπο, που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγηση μου θα είναι τέτοια, που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν».

Μητσοτάκης: Στηρίζω απόλυτα την Αστυνομία

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την στήριξη του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Ελληνική Αστυνομία, υποσημειώνοντας ότι μεμονωμένες συμπεριφορές αστυνομικών ελέγχονται ήδη.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο Υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μία οργανωμένη Πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα δεν ασκείται από επιλογή αλλά από ανάγκη και πάντα στο όνομα του κοινού καλού. Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει. Είχα πει προεκλογικά ότι θα αφήσω την αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι πολίτες το άκουσαν και μας εμπιστεύτηκαν γιατί ζητούν ασφάλεια στις γειτονιές τους και οι φοιτητές ζητούν να μην κάνουν κουμάντο οι τραμπούκοι στα πανεπιστήμια».

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα είναι το μέτρο-αιχμή για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.