Στην Κουμουνδούρου περιμένουν δημοσκοπική ανάκαμψη

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2019 στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αφού από το νέο έτος επιθυμούν να ξεκινήσουν μια πορεία δημοσκοπικής ανάκαμψης που εκτιμούν πως μπορεί να φέρει το…
κόμμα σε πλεονεκτική θέση στις αρχές του 2021.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “η ΝΔ ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας συνειδητά την κοινωνική πλειοψηφία. Εμείς οφείλουμε σήμερα να φέρουμε στο προσκήνιο τις εναλλακτικές πολιτικές. Όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και τις απαντήσεις σε αυτά”.

Η επίθεση που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το Μέγαρο Μαξίμου όλο το τελευταίο διάστημα είναι πολυμέτωπη και δεν εστιάζει μόνο στην οικονομία. Θέλει να βάλει από πολύ νωρίς η αξιωματική αντιπολίτευση μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή από τη ΝΔ και τις πολιτικές της.

Σε αυτή τη λογική πολύ ψηλά στην ατζέντα είναι τα ζητήματα της ασφάλειας και του “νόμου και τάξης” με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να έχει μπει στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου. Στο παρελθόν και άλλα στελέχη της ΝΔ όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. ο Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης, εξαιτίας της πολιτικής τους “καταγωγής” από το ΛΑΟΣ και των τοποθετήσεών τους έχουν μπει στο “κάδρο” της κριτικής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν χαρακτηριστική η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΝΤ1 που τόνισε πως “η ασφάλεια, είναι μια έννοια προοδευτική και όχι συντηρητική. Και δεν θα την πάρει ο νεοδεξιός κ. Χρυσοχοΐδης για να τη μετατρέψει σε ¨νόμο και τάξη¨. Αλλά δεν είναι νόμος και τάξη, είναι τρόμος και πάταξη αυτό που κάνει”.

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Κουκάκι ανέβασαν το “θερμόμετρο στο κόκκινο” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Από την αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η κυβέρνηση και υποστηρίζουν πως παρασύρεται από την “ακροδεξιά πτέρυγά της”.

“Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη τελεί υπό ένα ακροδεξιό ντελίριο που την τυφλώνει απέναντι στους κινδύνους από τη συστηματική υπονόμευση του Κράτους Δικαίου, την καταστρατήγηση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συχνότητα τέτοιων συμβάντων, όμως, πυκνώνει διαρκώς επί διακυβέρνησης ενός, υποτίθεται, νεοφιλελεύθερου κόμματος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΑΝΤ1.

Με το βλέμμα όλων των στελεχών του κόμματος να είναι στη διεύρυνση που είναι σε εξέλιξη και στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαίου είναι σαφές πως στην Κουμουνδούρου επιθυμούν να “κλείσουν το μάτι” στους αναποφάσιστους πολίτες με έντονα αντιδεξιά αισθήματα που δεν βλέπουν με “καλό μάτι” όλη την κινητικότητα που υπάρχει γύρω από τα θέματα της ασφάλειας.

Ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με τη γαλάζια παράταξη στον ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν και στην πρωτοβουλία του Μαξίμου να βάλει περιορισμούς στις διαδηλώσεις και στις πορείες.

Όπως τονίζουν κομματικές πηγές “σε συνέχεια της κυβερνητικής κάλυψης στα διαρκή περιστατικά αστυνομικής αγριότητας και αυθαιρεσίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προαναγγέλλει νομοθετικά εμπόδια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, με ρητή αναφορά σε διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις”.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως “οι κινήσεις αυτές φανερώνουν τον διαχρονικό φόβο της δεξιάς απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία. Κι αυτό διότι, αντίθετα με όσα λένε, έχουν επίγνωση ότι η πολιτική που εφαρμόζουν μεροληπτεί υπέρ των λίγων και κατά των πολλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις απέναντι σε κάθε κίνηση που επιχειρεί να θέσει στο στόχαστρο τις κοινωνικές κινητοποιήσεις”, σημειώνουν χαρακτηριστικά…

Πηγή: newpost.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.