Παπαδήμος ο “εκλεκτός”! Συμφώνησαν Κυριάκος – Φώφη με τις “ευλογίες” Βερολίνου-Βρυξελλών! Ο “χρησμός” Στουρνάρα προχτές

Ο πρώην τραπεζίτης-Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το φαβορί για να διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Ηρώδου του Αττικού. Απόλυτα αξιόπιστη πηγή, κοντά σε κυβερνητικά και τραπεζικά κέντρα αποφάσεων, από το “γαλάζιο” στρατόπεδο, μετεφερε την πληροφορία το μεσημέρι της Κυριακής σε πολύ στενό δημοσιογραφικό κύκλο. Σύμφωνα με τον ιδιο ο Λουκάς Παπαδήμος είναι το πρόσωπο στο οποίο έχουν κατα αρχας συμφωνήσει ο Προεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για να υποστηριχτεί από τα δύο κόμματα στην εκλογή του επόμενου ΠτΔ, στην Βουλή.

Ο πρώην τραπεζίτης, και πρώην Πρωθυπουργός, που είχε μεγάλη συμβολή στο δεύτερο Μνημόνιο, προτάθηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος ταραξε τα πολιτικά νερά την προηγούμενη εβδομάδα με την επανεμφανισή του με άρθρο στα “Νέα” κατά του Κωστα Καραμανλή, για τα ελληνο-τουρκικά την περίοδο της πρωθυπουργίας του! Από πολλούς θεωρήθηκε ως μια προσπάθεια να καεί η υποψηφιότητα Προκόπη Παυλόπουλου, που υποστηριζεται από τον Κώσστα Καραμανλή, την ώρα που πολλοί προσπαθουν να την προβάλουν ως την καταλληλότερη εν μεσω ελληνοτουρκικής κρίσης, καθώς ο σημερινός ΠτΔ ήταν κορυφαίος υπουργός και στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση εκείνης της περιόδου.

Σύμφωνα με την ίδια “γαλάζια” πηγή, ο Λουκάς Παπαδήμος, έχει ήδη την προ-“έγκριση” τόσο του Βερολίνου και των Βρυξελλών, όσο και της νεας επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ…

Αξίζει να σημειωθεί και ο “χρησμός” του στενού συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου στον τραπεζικό χώρο, του Διοικητή της ΤτΕ και πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Στουρνάρα, πριν από 2 ημερες στην Βουλή, όταν ερωτώμενος από δημοσιογραφους “εάν τον Ιούνιο θα επανεκλεγεί” , καθώς λήγει η θητεια του, απάντησε αινιγματικά: “Προηγείται η εκλογή ΠτΔ και μετά βλέπουμε…”

Ένα επίσης αινιγματικό σχόλιο εγινε προ ολίγων ημερών και από τον Υπ Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος όταν ρωτηθηκε εάν επιμένει στην άποψή του οτι ΠτΔ πρέπει να είναι ένα “μη πολιτικό” πρόσωπο, απάντησε ότι κάθε πρόσωπο που προτείνεται για ΠτΔ, γίνεται πολιτικό.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ως Πρωθυπουργός “κοινής αποδοχής”  από ολόκληρη την ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2011 και κατά συνέπεια θεωρείται πολιτικά οξύμωρο … καποιοι που τον είχαν στηρίξει και μάλιστα από κορυφαίες θέσεις ( πχ Αντ Σαμαράς – Γ. Παπανδρέου ως προεδροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τότε ) για να ηγηθεί σε μια κρισιμη πολιτική συγκυρία, τώρα να του αρνηθούν ένα πολύ πιο περιορισμένης ευθύνης ρόλο ( Προεδρία της Δημοκρατίας )

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.