Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Για χυδαία ανακοίνωση της ΝΔ αναφορικά με τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο η Κουμουνδούρου.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. να πάρει, έστω και καθυστερημένα, αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τα πάντα για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμα φορά ταυτίζεται με τις θέσεις και τη ρητορική της ακροδεξιάς” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

“Ξεπερνάει, όμως, κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α.Γεωργιάδη και του Μ..Βορίδη- η ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, «βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη» και «διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριό τους. Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει” προσθέτει.

Η απάντηση της ΝΔ

“Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται” αναφέρει η Πειραιώς στην απάντησή της.“Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το Ε.Λ.Κ..

Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς” συμπληρώνει η ΝΔ.

Η ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

“Σιγά μην έπαιρνε αποστάσεις η ΝΔ από τις αντισυγκεντρώσεις των ακραίων εθνικιστικών κύκλων. Θα ήταν σαν να ζητούσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει όλη τη 2χρονη ιστορία του ως αρχηγός της ΝΔ, όπου αδιαλείπτως, και με κάθε ευκαιρία, υποθάλπει την ακροδεξιά και επενδύει πολιτικά στο διχασμό. Και μετά ποιος τον ακούει τον αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη” ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.