Η Ν.Δ… ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ τη Χρυσή Αυγή

Συντάκτης:  Δημήτρης Τερζής

Η κυβέρνηση ανέβασε «στροφές» χθες και λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο της Ε.Ε. κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε χθες στη Βουλή περί «ανταλλαγής» του μέτρου των συντάξεων με το Μακεδονικό ζήτημα ή, σε διαφορετική περίπτωση, να αποδείξει τις καταγγελίες του δίνοντας στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία.

Την επίθεση είχε προαναγγείλει από προχθές το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και μετά την έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή. «Εμείς σκοπεύουμε αυτό το θέμα -εφόσον ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός και να έχει συνεργασία με τους εταίρους-, να το αναδείξουμε σε ανώτατο επίπεδο και θα κληθεί και στο ΕΛΚ να δώσει εξηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι κατηγορίες περί προδοσίας δεν θα περνάνε αναπάντητες».

Σκληρή ανακοίνωση

Χθες το πρωί λοιπόν το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση που καλούσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη ή να δημοσιοποιήσει τις αποδείξεις των καταγγελιών του. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε, αντιθέτως η Ν.Δ. απάντησε λίγο αργότερα με μια ολιγόλογη ανακοίνωση: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», επιμένοντας έτσι στο αρχικό της αφήγημα.

Αν μη τι άλλο η στάση αυτή της Ν.Δ. επιβεβαίωνε την «Εφ.Συν.», που στο χθεσινό βασικό της άρθρο τόνισε ότι οι εν λόγω επιλογές του κ. Μητσοτάκη «θυμίζουν έναν ακραίο λαϊκιστή και καιροσκόπο».

Το ίδιο επιχείρημα που δημοσίευσε η Χ.Α. επικαλέστηκε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης |

Ωστόσο η αναπόδεικτη κατηγορία με την οποία έντυσε την ομιλία του ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν είναι κάτι καινούργιο. Αποτελεί βασικό «επιχείρημα» και της Χρυσής Αυγής, η οποία στις 20 Οκτωβρίου και στον επίσημο ιστότοπό της είχε δημοσιεύσει κείμενο με ακριβώς τα ίδια λόγια: «Με αντάλλαγμα την προδοσία της Μακεδονίας ‘‘χάρισαν’’ την αναστολή περικοπής των συντάξεων στον Τσίπρα».

Η ταύτιση στις απόψεις της ηγεσίας της Ν.Δ. με την ακροδεξιά οργάνωση δεν είναι κάτι καινούργιο. Εχει σημειωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με αφορμή διάφορα ζητήματα και με συγκεκριμένους εκφραστές. Φαίνεται επίσης ότι σε αυτή την περίπτωση μόνο συγκυριακή δεν είναι καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στο επαρχιακό κανάλι Kilkis TV, έτεινε χείρα… φιλίας προς τη Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν αύριο η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει και έχει ανάγκη τις ψήφους μας και ευθαρσώς περάσει την κόκκινη γραμμή των νταβατζήδων, που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να είναι εκτός των πάντων, και μας πει, “θέλουμε να μας δώσετε την ψήφο σας”, εάν αποδεχθούν τους όρους μας (σ.σ. θέτει το Μακεδονικό, τους ‘‘λαθρομετανάστες’’ και καταγγελία της πολιτικής των μνημονίων), τότε ναι, είμαστε πρόθυμοι, δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία. Μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τόπος».

«Ο τόπος ή ένα καλό αποτέλεσμα για τον ίδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής με κυβέρνηση της Ν.Δ.;», αναρωτιέται κανείς.

Θα περίμενε κανείς πως ο κ. Μητσοτάκης θα βρισκόταν σήμερα στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Από τις χθεσινοβραδινές ανταλλαγές ανακοινώσεων με το Μαξίμου, φάνηκε πως δεν θα πάει. Το Μαξίμου επανήλθε στο σκληρό ροκ λέγοντας: «Η Ν.Δ. δεν τολμά ούτε να επαναλάβει τα όσα χυδαία είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής, ούτε όμως και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους θρασύδειλους.

«Πείτε ονόματα»

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να κατονομάσει τους ηγέτες που συμμετείχαν στη “συναλλαγή” με τον πρωθυπουργό, τους οποίους εξάλλου θα συναντήσει στην αυριανή προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκτός φυσικά εάν επιλέξει να μην πάει για να γλιτώσει το φιάσκο».

Η Ν.Δ. απαντώντας μίλησε για «πανικό του Μαξίμου», προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στη σύνοδο του ΕΛΚ, λόγω του συνεδρίου της Ν.Δ.». Και συμπλήρωσε πως θα παραστεί το ΕΛΚ στο συνέδριο της Ν.Δ. «με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά».

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.