ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αλληλεγγύης των «κίτρινων γιλέκων»

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το συγκλονιστικό κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας που πραγματοποιεί για πέμπτη βδομάδα τη μεγάλη αγωνιστική εξόρμησή του με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στην Γαλλία την Παρασκευή και με νέες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις το Σάββατο» αναφέρει, σε γραπτή του ανακοίνωση, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αυτό το κίνημα, το οποίο συνεχίζεται και δυναμώνει, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, επιτυχίες και νίκες, αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα όχι μόνο για τον Γαλλικό λαό άλλα και για όλους του λαούς της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα τον ελληνικό λαό» προσθέτει και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους νέους ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας «να ενωθούμε και να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας για να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας».

Μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της ΛΑΕ τονίζει: «ο καναπές μπορεί να βολεύει αφάνταστα τους κρατούντες, αλλά σκοτώνει την ελπίδα για τους λαούς. Ο αγώνας των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία απέδειξε ότι όλα τα δίκαια αιτήματα των λαών για αξιοπρέπεια, ανθρώπινη ζωή, αξιοπρεπείς αμοιβές, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να κερδηθούν, αν οι λαοί ενωθούν και ξεσηκωθούν. Απέδειξε ότι δεν υπάρχουν για τους λαούς μονόδρομοι αλλά μόνο για τα συμφέροντα των κατεστημένων και των ολιγαρχών».

Χαιρετίζει «τις πρωτοβουλίες πολιτών, μέσα από το διαδίκτυο, που καλούν το Σάββατο στις 11:30 στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κινητοποίηση των «Κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία. Όλοι και όλες, με τα γιλέκα του χρώματος της επιλογής μας και από το Σύνταγμα, μπορούμε να πούμε δυνατά το Σάββατο το μεσημέρι ότι είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι και ότι ένα αυτόνομο και ακηδεμόνευτο κίνημα ανάλογο των «κίτρινων γιλέκων» μπορεί να φουντώσει και στην Ελλάδα».

Και καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης: «Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί σε αυτήν τη φάση να γίνει ο εφιάλτης για τον Τσίπρα και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εφιάλτης, επίσης, για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τις ανούσιες κοκορομαχίες Τσίπρα και Μητσοτάκη μπροστά σε ένα στημένο εκλογικό παιχνίδι».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.