Μπουρλότο ΣΥΡΙΖΑ: Να έλθει ολόκληρη η δικογραφία του Noor1 στη Βουλή!

Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ) – μέλος προανακριτικής: «Αν συνδέσουν Παπαγγελόπουλο με Noor1, τότε… πολλοί θα γελάσουν, αρκετοί θα κλάψουν!»

Ο Σπύρος Λάππας είναι μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο νομικός που καλείται πάντα να συνδράμει με τις έγκριτες γνώσεις του σε όλες τις περιπτώσεις που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται νομική τεκμηρίωση.

Σήμερα, μιλάει αποκλειστικά στα PIPERATA.GR για το «αμαρτωλό» πολιτικό παιχνίδι που φαίνεται να στήνεται στην σκακιέρα της προανακριτικής επιτροπής από τα δύο κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Συνέντευξη στον ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ

Μόλις πριν από μερικά 24ωρα, το Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε αναταράξεις στα «έδρανα» της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τον τρόπο που χειρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την υπόθεση Novartis, καταθέτοντας ένα περίεργο αίτημα που άφησε…άφωνους, όλους τους βουλευτών των άλλων κομμάτων. Εκτός βέβαια από αυτούς της Νέας Δημοκρατίας που έσπευσαν να το υποστηρίξουν…

Το αίτημα ΚΙΝΑΛ και ΝΔ αφορά στο να έρθουν στην προανακριτική στοιχεία που –σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στο ΚΙΝΑΛ-  αφορούν σε εμπλοκή του Παπαγγελόπουλου σε απόρρητη εσωτερική έρευνα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και δη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση “Noor 1″!

Πως σχολιάζετε κύριε Λάππα, το αίτημα ΚΙΝΑΛ – ΝΔ για συμπλήρωση της δικογραφίας στην προανακριτική με “πληροφορίες” από απόρρητη έρευνα που αφορά το Εσωτερικών Υποθέσεων στην υπόθεση “Noor 1”;

«Πρόκειται για ένα “αίτημα” από το πουθενά, δεν προέκυψε από κανένα απολύτως έγγραφο της δικογραφίας που διερευνά η Επιτροπή μας, δεν κατατέθηκε κάτι σχετικό από κανέναν από τους μάρτυρες που εξετάστηκαν μέχρι τώρα, δεν αναφέρθηκε ποτέ και από κάποιον συνάδελφο Βουλευτή-Μέλος της Επιτροπής.

Με την υποβολή του «αιτήματος» αυτού εκπλαγήκαμε όλοι, αφού ποτέ και από κανέναν δεν συνδέθηκε η υπόθεση Novartis  με την υπόθεση του “Νοοr 1”, κατά οποιοδήποτε τρόπο. Οι πραγματικοί σκοποί και στόχοι της πρότασης των Βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. θα αποκαλυφθούν σύντομα, αυτό είναι βέβαιο».

Αν «πίεζε» ο Παπαγγελόπουλος για να ασκηθούν διώξεις και στην υπόθεση του ναρκόπλοιου –όπως κατηγορείται ότι έκανε στην υπόθεση Novartis– ποιος θα κέρδιζε όμως; Και τι;

Αν δούμε τις επιπτώσεις στην υπόθεση Novartis, ότι αμφισβητούνται δηλαδή μάρτυρες, δικαστικές έρευνες, δικογραφίες ακόμη και έγγραφα του FBI, τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι από την «εμπλοκή» Παπαγγελόπουλου από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ, έγινε «ασθενικό» στην κοινή γνώμη το σκάνδαλο της Novartis.

Άρα, προσπαθεί κάποιος να κάνει «ασθενικό» και το σκάνδαλο του “Noor 1”;

Πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση επιχειρεί να απλώσει ένα “δίχτυ προστασίας” σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, αλλά και στην υπόθεση του Noor 1, σε μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί; Χρησιμοποιείται ο Δ. Παπαγγελόπουλος ως “όχημα”, ώστε να παρουσιαστεί η δίωξη για το “Noor 1” ως αποτέλεσμα πίεσης, σκευωρίας και πολιτικής παρέμβασης;

«Το αίτημα αυτό των Βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. και την αποδοχή του από τη ΝΔ – αυτό είναι το «σύστημα» συνεργασίας τους τελευταία στην Επιτροπή μας, γίνεται επανειλημμένα, οι μεν προτείνουν και οι άλλοι, οι «αθώοι του αίματος» αποδέχονται και έτσι νομίζουν ότι δεν εκτίθενται.

Τι επιδιώκουν με την υποβολή του αιτήματος αυτού δεν είναι καθαρό σήμερα, όμως δύο τινά μπορεί (αν και …άβυσσος η ψυχή του ΚΙΝ.ΑΛ.)να συμβαίνουν: ή βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει με τίποτα η υπόθεση «Παπαγγελόπουλου», αφού κανένα έγγραφο και κανένας μάρτυρας μέχρι σήμερα δεν εισέφερε κάτι σημαντικό υπέρ της «σκευωρίας» (αντίθετα μάλιστα άρχισαν  όλοι να συζητούν το βασικό-πραγματικό σκάνδαλο της Novartis, και στη «φόρα» βγαίνουν μαχαίρια από τα πρώτα ονόματα εκδοτών και δημοσιογράφων κατ’ αλλήλων!), ή πράγματι επιδιώκουν να συνδέσουν το όνομα του «Παπαγγελόπουλου» με την υπόθεση του “Noor 1” και να προβάλλουν εκ νέου το ίδιο αφήγημα περί δήθεν παρεμβάσεών του και στην υπόθεση αυτή. Αλήθεια μήπως ο Παπαγγελόπουλος κυβερνούσε το ναρκόπλοιο ή ήταν ιδιοκτήτης του ή… ή… ή…

Εάν συμβαίνει το δεύτερο, θα έρθει ολόκληρη η δικογραφία του “Νοοr 1” στη Βουλή και τότε… πολλοί θα το χαρούν με την ψυχή τους και αρκετοί θα κλάψουν».

Σίγουρα, όταν το ΚΙΝΑΛ κατέθετε το αίτημά του, δεν υπολόγιζε ότι κάποιοι που θα το διαβάσουν, θα παραξενευτούν όταν θα διαπιστώσουν ότι ένα κόμμα επικαλείται πληροφορίες από μια υπηρεσία που ερευνά μυστικά, με ποιο τρόπο, αστυνομικοί και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες διαχειρίστηκαν την υπόθεση “Noor 1”.

Πόσο απόρρητη είναι τελικά αυτή η έρευνα και αν είναι τόσο διάτρητες οι μυστικές αυτές καταθέσεις που τάχα εμπλέκουν τον Παπαγγελόπουλο, τότε οποιοσδήποτε πραγματικά εμπλεκόμενος, θα μπορούσε να ξέρει τα πάντα και να είναι δέκα βήματα μπροστά…

«Υπάρχει τμήμα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων που συνδέεται με την προανακριτική επιτροπή»;

Αλήθεια, πως γίνεται να γνωρίζει ένα κόμμα -εν προκειμένω το ΚΙΝΑΛ- το περιεχόμενο καταθέσεων σε μια απόρρητη έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων; Πιστεύετε ότι υπάρχει πολιτική πίεση για διαρροές και πολιτική σκοπιμότητα;

«Το πραγματικό πρόβλημα που ανακύπτει από το αίτημα των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι με ποιο τρόπο και μέθοδο περιήλθαν  στη γνώση τους τα αποτελέσματα μίας απόρρητης,  και μυστικής εννοείται, έρευνας από γίνεται στα πλαίσια λειτουργίας της υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη.

Υπάρχει άμεση επαφή και διασύνδεση μεταξύ μελών της Επιτροπής μας και κάποιων από την υπηρεσία αυτή, που διαρρέει απόρρητα έγγραφα και στοιχεία;

Μήπως τώρα που καταρρέει η θεωρία της «σκευωρίας» και ο λόγος συγκρότησης της Προανακριτικής Επιτροπής γίνεται προσπάθεια να «στηθεί» ένα ακόμα αφήγημα για λίγο καιρό, ώστε να μην γίνουν ο περίγελος του κόσμου; Οψόμεθα, Κυριακή κοντή γιορτή.

Η αλήθεια είναι πως η προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον Παπαγγελόπουλο περισσότερο τη Novartis διερευνά και απείρως λιγότερο το πρόσωπο για το οποίο συστάθηκε. Μόνο που και εκεί τα μέχρι στιγμής ευρήματα μάλλον ενισχύουν την διάσταση του σκανδάλου με την κορυφαία φαρμακευτική…

Κύριε Λάππα, μέχρι στιγμής οι καταθέσεις των μαρτύρων στην προανακριτική -από όσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο- δεν φαίνεται να παράγει στοιχεία εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αντίθετα, δείχνει να ενισχύει την δυναμική εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis. Ποια πρόσωπα θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει να εξεταστούν ως μάρτυρες με βάση τα νέα δεδομένα κι αν η πλειοψηφία φαίνεται διατεθειμένη να το επιτρέψει…

«Η σύσταση και συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση «Παπαγγελόπουλου» έχει γυρίσει μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της, σήμερα κανένας δεν γράφει, κανένας  δεν συζητά, κανένας δεν αναφέρει, κανένας δεν σχολιάζει για υπόθεση «Παπαγγελόπουλου», οι πάντες μιλούν και γράφουν για το σκάνδαλο Novartis, ακόμα και οι μάρτυρες που η ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ. πρότειναν και εξετάστηκαν για να αποδείξουν, υποτίθεται, ανάμειξη Παπαγγελόπουλου, αναδεικνύουν πλευρές του βασικού σκανδάλου Novartis.

Φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο τέλος θα αποδειχθεί ότι η απόφαση για συγκρότηση της Επιτροπής μας είναι το καλύτερο δώρο για όσους επιθυμούσουν και διψούσαν  για στοιχεία και πλευρές του σκανδάλου.

Και να σκεφθεί κανένας ότι οι βασικοί μάρτυρες του σκανδάλου δεν άρχισαν ακόμα να εξετάζονται.

Όμως τον Ιανουάριο θα εξεταστούν και τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος του καθένα.

Ίσως μέχρι τότε να έχουμε και συμβιβασμό μεταξύ Αμερικανικού Δημοσίου και Νovartis, οπότε πράγματι θα περάσουμε όμορφα…»!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.