ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ «μοναχικών λύκων» σε χριστουγεννιάτικες αγορές

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά το μακελειό στο Στρασβούργο καθώς οι Αρχές φοβούνται επιθέσεις οπαδών του ISIS με μαχαίρια ή οχήματα σε χριστουγεννιάτικες αγορές.

Χιλιάδες τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ προσπαθούν να ενθαρρύνουν εξτρεμιστές που έχουν διαφύγει στη νότια Τουρκία να εξαπολύσουν τρομοκρατικά χτυπήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Το επίπεδο της απειλής βρίσκεται στο κόκκινο στη Βρετανία, καθώς θεωρείται πολύ πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση. Η MI5 ερευνά πάνω από 600 πιθανές απειλές, ενώ στο σταυρόνημά της βρίσκονται πάνω από 3.000 ριζοσπαστικοποιημένοι ισλαμιστές, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπήσουν.

H MI5  ερευνά πάνω από 600 δυνητικές απειλές (Φωτογραφία: ΑΡ)

 

Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν εντείνει τις περιπολίες στους δρόμους των μεγαλουπόλεων με τους υπεύθυνους της αντιτρομοκρατικής να προειδοποιούν ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές του ISIS «προσπαθούν πάση θυσία να πείσουν οπαδούς της οργάνωσης να εξαπολύσουν οποιοδήποτε είδος επίθεσης, αρκεί να τραβήξει την προσοχή».

Όπως ανέφερε ο ταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ στη Mirror, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι «ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου λόγω των μεγάλων συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους [αγορές, εμπορικά κέντρα, στάδια, αίθουσες συναυλιών, ναούς, δημόσια μέσα μεταφοράς, αεροδρόμια κτλ] και της χριστιανικής πτυχής της γιορτής». Υπογράμμισε δε ότι μια επίθεση στη Βρετανία είναι πολύ πιθανή καθώς το «Ισλαμικό Κράτος» δέχεται απανωτά πλήγματα στη Μέση Ανατολή.

 

Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν εντείνει τις περιπολίες στους δρόμους των μεγαλουπόλεων (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Κάπου 2.000 με 3.000 τρομοκράτες του ISIS παραμένουν στη Συρία και το Ιράκ και από εξάγουν τα γεμάτα μίσος μηνύματά τους σε οπαδούς της οργάνωσης στη νότια Τουρκία ζητώντας τους μέσω ιστοσελίδων εξτρεμιστών να εξαπολύσουν επιθέσεις ανά την Ευρώπη», πρόσθεσε άλλη πηγή της αντιτρομοκρατικής.

Χθες το βράδυ άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων SAS συμμετείχαν με πάνω από εκατό αστυνομικούς σε μια τεράστια επιχείρηση σε κατοικία στο Γουέστ Εντ του Νιουκάστλ, μετά από πληροφορίες ότι κατασκευάζονταν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Συνελήφθη και ανακρίνεται ένας 33χρονος.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.