ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: ΕΩΣ 8.246 ΕΥΡΩ θα πιστωθούν σε 9.500 δικαιούχους (πίνακας)

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης καταβάλλονται στους ένστολους ολόκληρα τα ποσά από τις περικοπές που έγιναν από το 2012 και μετά.

Τα τελικά ποσά των αναδρομικών για το σύνολο των ενστόλων κυμαίνονται από 410 ευρώ έως και πάνω από 8.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, τα έτη υπηρεσίας και τον πραγματικό βαθμό.

Αυτά είναι τα ποσά

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, τα ποσά που ξεκίνησαν να δίνονται στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων αποτυπώνονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΙΝΑΚΑΣ

Ειδικοί φρουροί

 

Θέμα δημιουργήθηκε με τους ειδικούς φρουρούς, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που παίρνουν αναδρομικά, αλλά εκδόθηκε διευκρινιστική ανακοίνωση από το Αρχηγείο που εξηγεί τους λόγους αυτής της εξαίρεσης. 4.609 άτομα από το αστυνομικό προσωπικό δεν είναι δικαιούχοι. Πρόκειται κυρίως για ειδικούς φρουρούς καθώς και αστυφύλακες – υπαρχιφύλακες, που προέρχονται από Ειδικούς Φρουρούς.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι τα αναδρομικά στους δικαιούχους δεν χαρίζονται από κανέναν αλλά είναι αποτέλεσμα αγώνων και δύο αποφάσεων του ΣτΕ, όπου είχαν προσφύγει οι συνδικαλιστικές ενώσεις και τις οποίες σεβάστηκε η σημερινή κυβέρνηση, αναμορφώνοντας το 50% που είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε ολόκληρο το ποσό των περικοπών και στην άμεση καταβολή του.

Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά αφορούν στις περικοπές μέχρι και την 31/12/2016, ενώ για το μισθολόγιο από 1/1/2017, έχει γίνει νέα προσφυγή στο ΣτΕ από τα συνδικαλιστικά σωματεία και αναμένεται η τρίτη κατά σειρά απόφαση.

Τι θα γίνει με νοσοκομειακούς γιατρούς και πανεπιστημιακούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι πανεπιστημιακοί θα πρέπει να περιμένουν, καθώς υπάρχει γραφειοκρατική «εμπλοκή» με τους πρώτους και καθυστερήσεις από τις οικονομικές υπηρεσίες για τους δεύτερους. Οι οικονομικές υπηρεσίες μεγάλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν πότε θα έχουν έτοιμες τις καταστάσεις για τα αναδρομικά και ούτε τις ημερομηνίες που θα καταβληθούν.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.