ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΝΑ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Στο https://www.efsyn.g Συντάκτης:  Έλενα Βαρίνου

Ευθεία πρόκληση στον Κυρ. Μητσοτάκη, να μετρήσει τις δυνάμεις του εκτός ακροδεξιάς ρητορικής για το Μακεδονικό, απηύθυνε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντί να ακολουθεί την πολιτική γραμμή που του υπαγορεύει ο επιχειρηματίας-εκδότης Β. Μαρινάκης.

«Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων, ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μια μείζονα εθνική υποχώρηση» ήταν η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη που εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα στη σφοδρή αντιπαράθεσή τους στην Ολομέλεια, από την οποία υπερψηφίστηκαν η ακύρωση της μείωσης των συντάξεων και οι έτερες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μειοδοσία και προδοσία ενώ, χαρακτηρίζοντας τον Αλ. Τσίπρα «μακροβιότερο μνημονιακό πρωθυπουργό» και «αρχιερέα των fake news», ζήτησε για άλλη μια φορά πρόωρες εκλογές.

«Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα στο ελληνικό κοινοβούλιο;» απάντησε αυστηρά ο Αλ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη πως χρησιμοποιεί τον «καφενειακό λόγο» του Αδ. Γεωργιάδη προκειμένου να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού του ακροατηρίου.

«Αντί να καταδικάζετε τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, έρχεστε εδώ και μιλάτε για μειοδότες και προδότες… Είναι ντροπή σας, δεν σας επιτρέπω!» είπε, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως επειδή απέτυχε η στρατηγική της καταστροφολογίας, προσπαθεί με φτηνό τρόπο να αλλάξει την ατζέντα, δημιουργώντας εικόνα εθνικού διχασμού και πόλωσης.

Τον προκάλεσε μάλιστα να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις που ετοιμάζονται το Σαββατοκύριακο με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά «η Θεσσαλονίκη έχει να δει αντισυγκεντρώσεις από τη δολοφονία του Λαμπράκη…».

Πολιτικό ατόπημα

«Αφού μιλάτε για συναλλαγή, τότε γιατί ψηφίζετε την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων;» αναρωτήθηκε, αποδίδοντας στον Κυρ. Μητσοτάκη το μεγαλύτερό του πολιτικό ατόπημα.

«Οχι μόνον επιχειρείτε να διχάσετε τους Ελληνες κατηγορώντας τους πολιτικούς σας αντιπάλους ως προδότες, αλλά υποστηρίζετε ότι εμείς κάναμε συναλλαγή, ότι εμείς πουλήσαμε τη Μακεδονία για να κερδίσουμε τις συντάξεις. Θα σας αποδείξω ότι και σ’ αυτό το ζήτημα αντιγράψατε τα πρωτοσέλιδα και ότι τη γραμμή σας τη δίνει ο φίλος σας ο επιχειρηματίας…» είπε ο Αλ. Τσίπρας, εμφανίζοντας το πρωτοσέλιδο των «Νέων» (14-15/04/18) με τίτλο: «ΔΩΡΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ».

Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μειοδοσία και προδοσία, ενώ, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «μακροβιότερο μνημονιακό πρωθυπουργό» και «αρχιερέα των fake news», ζήτησε άλλη μια φορά πρόωρες εκλογές

Απαντώντας δε στην καταγγελία του προέδρου της Ν.Δ. για «αφωνία» της κυβέρνησης σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ξεκαθάρισε:

«Εχω τονίσει επανειλημμένα πως η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόσο με τις συνταγματικές της τροπολογίες που συζητιούνται αυτές τις ημέρες όσο και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της, οφείλει να τηρεί το πνεύμα και το γράμμα της Συνθήκης των Πρεσπών. Αν αυτό δεν γίνει, δεν θα γίνει ούτε η συμφωνία, ούτε η ένταξη της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς. Περιμένουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, χωρίς να προτρέχουμε, την ολοκλήρωση της συνταγματικής διαδικασίας. Εχουμε δώσει τα μηνύματα εκεί που πρέπει να δοθούν».

Κλείνοντας το θέμα, ο κ. Τσίπρας, προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», πρότεινε στον πρόεδρο της Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, αντί να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών πριν από την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή. «Αν νομίζετε ότι θα διχάσετε τους Ελληνες για να κερδίσετε ψήφους, είστε βαθιά νυχτωμένοι» συμπλήρωσε.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε προσβλητικές τις αναφορές για παροχολογία και για δωράκια, όχι απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά απέναντι στους πολίτες, που τόσα χρόνια στερήθηκαν βασικά αγαθά, επειδή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έριξαν τη χώρα στα βράχια. «Εμείς δεν κάνουμε παροχές, αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή λιτότητα των ημερών σας» είπε, επικαλούμενος την υλοποίηση των δεσμεύσεών του στη ΔΕΘ.

«Ποντάρατε στο μαύρο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.