ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ κατά 22% στην Ισπανία

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 858 ευρώ στα 1.050 ευρώ μεικτά θα εγκρίνει η ισπανική κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, με την αύξηση 22% να τίθεται σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2019. Επικρίσεις από τη δεξιά αντιπολίτευση, άγνωστο πώς θα αντιδράσει η Κομισιόν.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος αναζητεί τη στήριξη των μικρότερων κομμάτων για να περάσει τον προϋπολογισμό του 2019, προχώρησε σε συμφωνία με το Podemos ώστε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός κατά τις 22%.

«Το υπουργικό συμβούλιο της 21ης Δεκεμβρίου θα υιοθετήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού”, δήλωσε ο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι θα τεθεί σε ισχύ “από το 2019” και αφορά “την πιο σημαντική αύξηση από το 1977» δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Η αύξηση θα εγκριθεί σε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου στην Βαρκελώνη στις 21 Δεκεμβρίου με τον Σάντεθ να χαρακτηρίζει το μέτρο ως ένδειξη πως η κυβέρνησή του θέλει να προωθήσει την «ευημερία σε όλη την επικράτεια».

Το μέτρο του κατώτατου μισθού αναμένεται να κοστίσει 340 εκατομμύρια στο κράτος με την δεξιά αντιπολίτευση να έχει εκφράσει επικρίσεις, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η αντίδραση της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εκφράσει ενστάσεις για τον ισπανικό προϋπολογισμό από τον Νοέμβριο, όταν, στην έκθεσή της, είχε αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος για τους δημοσιονομικούς στόχος, αλλά και για τους στόχους για μείωση του δημοσίου χρέους.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.