«Απορία ψάλτου βηξ» για τα πτυχία Στεφανή

 

Ευχαριστούμε τους κ.κ. Πέτσα και Στεφανή που επιβεβαίωσαν πανηγυρικά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.». Από τα έγγραφα των τίτλων σπουδών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. υφυπουργός προκύπτουν δύο πράγματα.

1. Το πρώτο MBA που υποτίθεται ότι κατείχε και ήταν αναρτημένο στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ (και απουσίαζε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης) είναι ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης (certificate). Θα ήταν ευχής έργον να μας εξηγήσουν ο κ. Στεφανής και η κυβέρνηση σε ποια χώρα του κόσμου ένα certificate λογίζεται ως MBA.

Το certificate του Αλκιβιάδη Στεφανή

2. Το δεύτερο MBA τελικά (από τις ΗΠΑ) δεν ήταν MBA… αλλά MSc. Δέκα χρόνια τώρα ο κ. Στεφανής δήλωνε ότι έχει MBA, ενώ το πτυχίο του αναφέρει MSc. Μάλλον θα έπρεπε να ευχαριστεί την εφημερίδα μας που τον βοήθησε να… θυμηθεί τι είδους πτυχίο κατέχει.

Το Μaster of Science του Αλκιβιάδη Στεφανή

Στην ουσία του πράγματος τώρα. Ο κ. Στεφανής αντί να ζητήσει συγγνώμη που εδώ και χρόνια παραπλανεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους του -και πλέον, από τη θέση του υφυπουργού, τον ελληνικό λαό- δηλώνοντας πως έχει δύο MBA, ενώ δεν έχει κανένα (παρά μόνο ένα MSc), επιτίθεται στην «Εφ.Συν.» και κάνει λόγο για «εκ του πονηρού ερωτώντες». Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για «ανήθικη επίθεση» της εφημερίδας μας εις βάρος του κ. Στεφανή.

Με πρόσφατη την περίπτωση του παραιτηθέντα κ. Διαματάρη (για μεταπτυχιακό που επίσης δεν κατείχε), νομίζουμε ότι η κυβέρνηση των… αρίστων θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική στα όσα λέει. Ειδικά όταν και σήμερα πιάστηκε να ψεύδεται, στην περίπτωση του κ. Στεφανή.

Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα παραμένουν.

3. Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τo μεταπτυχιακό που φέρεται πως κατέχει ώστε να είναι σύννομο με την ελληνική νομοθεσία; Έπαιξε το μεταπτυχιακό ρόλο στην ανέλιξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι;

4. Τα εν λόγω μεταπτυχιακά και… πιστοποιητικά, έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ο κ. Στεφανής;

Περισσότερα, αύριο στην έντυπη ΕΦ.ΣΥΝ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.