Κ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ για τον πρώτο προϋπολογισμό της μεταμνημονιακής εποχής

«Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον προηγούμενο προϋπολογισμό, βρισκόμαστε σήμερα από θέση ισχύος να συζητούμε για τον πρώτο προϋπολογισμό της μεταμνημονιακής εποχής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε πλέον το μέλλον με αυτοπεποίθηση και όραμα έχοντας βάλει πάλι την οικονομία σε σταθερή τροχιά» τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Όπως είπε «έχουμε αυτοπεποίθηση διότι φέραμε την αποστολή μας εις πέρας, ενώ είχαμε πεπερασμένες δυνατότητες διαπραγμάτευσης και ελιγμών συνεπεία των χειρισμών του παρελθόντος και των δεσμεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι στους δανειστές». Προσέθεσε δε ότι η κυβέρνηση αυτή, υποστηρίζει ότι τα κατάφερε και έκαμψε τις αντιδράσεις των εταίρων, ενώ οι προηγούμενες ήταν αυτές οι οποίες έφεραν τα μνημόνια, δέσμευσαν τη χώρα, υποθήκευσαν το μέλλον της νέας γενιάς και σήμερα έχουν το θράσος να ασκούν κριτική.

«Τα μεγέθη που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, αποτυπώνουν με ακρίβεια τα άλματα των τελευταίων χρόνων» είπε και ανέφερε συγκριτικά στοιχεία σε κρίσιμα μεγέθη της οικονομίας, όπως η ανεργία, τα οποία -όπως υποστήριξε- το αποδεικνύουν. Ο κ. Κατσίκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του υποκατώτου μισθού για τους νέους καθώς και την αύξηση συντάξεων για 620.000 συνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση απαντά με τον σχεδιασμό ενός συνολικού σχήματος μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας ασφαλιστικού συστήματος, απέναντι στο σαθρό που παρέλαβε» είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι την ώρα που κατέθετε τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων, δήλωνε ταυτοχρόνως πως όταν έρθει στην κυβέρνηση θα εξετάσει το αν θα προβεί σε μείωση συντάξεων ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα.

«Τι είναι αυτό, αν δεν είναι δημαγωγία και λαϊκισμός» ανέφερε ο κ. Κατσίκης και παρατήρησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνεται πως οι μεγάλες εθνικές προσπάθειες αποτελούν πολιτική συνοχή. «Τορπιλίζετε τον αγώνα της κυβέρνησης επιδιώκοντας να πιστωθείτε ακόμη και βραχύβια πολιτικά οφέλη. Είναι πολιτική μικρότητα να μην αναγνωρίζετε την επιτυχία της κυβέρνησης να ακυρώσει επαχθείς όρους των μνημονίων όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες και αγρότες, την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια» είπε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «Το να παλανάσθε είναι ανθρώπινο, το να επιμένετε στην πλάνη είναι συνειδησιακά ανέντιμο».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.