ΜΑΝΟΣ: ΕΓΩ Ο «ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση του κατώτατου μισθού από την Αχτσιόγλου

Με έντονο τρόπο ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος επανέρχεται στην πρότασή του για αύξηση του κατώτατου μισθού σε 669 ευρώ αντί της αύξησης μόλις κατά 30 ευρώ που προτείνει η υπ. Εργασίας.

Ο κ. Μάνος με ανάρτησή του στο Facebook υπενθυμίζει ότι ο «ευρισκόμενος σε κωματώδη κατάσταση ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέδρασε στην απαράδεκτη πρόθεση της τάχα κοινωνικά ευαίσθητης κ. Αχτσιόγλου να αυξήσει τον κατώτατο μισθό το 2019 από 586 σε 616 ευρώ».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ακόμη τις τελευταίες εξελίξεις: Ο Μακρόν για να κατευνάσει τα «κίτρινα γιλέκα» αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 100 ευρώ ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 192 ευρώ.

«Δεν είναι οι κατώτατοι μισθοί το πρόβλημα. Να μη κλαίγονται οι επιχειρηματίες. Περιμένω να δω τι θα αποφασίσει για τον κατώτατο μισθό η κ. Αχτσιόγλου. Θα επιμείνει στην κωμική και άδικη αύξηση των 30 ευρώ, όπως προγραμμάτιζε, ή θα δεχθεί, ή ακόμη θα ξεπεράσει την πρόταση του “νεοφιλελεύθερου” Μάνου;» διερωτάται καυστικά ο πρώην υπουργός και απαριθμεί επίσης και άλλες προτάσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, όπως:

Σύνταξη 700 ευρώ σε όλους και όλες στα 67 χωρίς εισφορές και διατυπώσεις, άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ και αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

«Προτιμούν να βλάψουν τον λαό, τους αδικημένους, παρά να παραδεχθούν ότι ο Μάνος έχει δίκιο. Γι αυτό τους θεωρώ εχθρούς του λαού» καταλήγει αιχμηρά ο κ. Μάνος.

Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου

«Σχολίαζα εδώ, αρχές Νοεμβρίου, στο Facebook, τα απαθή και αδιάφορα Μέσα Ενημέρωσης, τον ευρισκόμενο σε κωματώδη κατάσταση ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αντιδρούσαν στην απαράδεκτη πρόθεση της τάχα κοινωνικά ευαίσθητης κ. Αχτσιόγλου να αυξήσει τον κατώτατο μισθό το 2019 από 586 σε 616 ευρώ. Αφήστε που υπήρχαν μερικοί φορείς που θεωρούσαν την κωμική αυτή αύξηση υπερβολική.

Πρότεινα κατώτατο μισθό 669 ευρώ. Εγώ ο θεωρούμενος νεοφιλελεύθερος. Το επανέλαβα τρεις-τέσσερεις φορές, ακόμη και την περασμένη εβδομάδα σε απάντηση αοριστολόγου άρθρου του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε εξελίξεις. Ο πρόεδρος Μακρόν για να κατευνάσει τα πνεύματα των κίτρινων γιλέκων αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 100 ευρώ από 1.498 ευρώ σε 1.598. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 192 ευρώ από 858 ευρώ σε 1.050 ευρώ.

Όπως έγραψα το Νοέμβριο Ισπανία και Γαλλία είναι πρώτη και δεύτερη στη διεθνή κατάταξη τουριστικής ανταγωνιστικότητας. Εμείς καταλαμβάνομε την 24η θέση. Δεν είναι οι κατώτατοι μισθοί το πρόβλημα. Να μη κλαίγονται οι επιχειρηματίες.

Περιμένω να δω τι θα αποφασίσει για τον κατώτατο μισθό η κ. Αχτσιόγλου. Θα επιμείνει στην κωμική και άδικη αύξηση των 30 ευρώ, όπως προγραμμάτιζε, ή θα δεχθεί, ή ακόμη θα ξεπεράσει την πρόταση του “νεοφιλελεύθερου” Μάνου;

Η πρόταση του “νεοφιλελεύθερου” Μάνου, όπως και τόσες άλλες προτάσεις του ευνοούν τους αδικημένους, αυτούς που έχουν ανάγκη.

Αναφέρω ενδεικτικά:

  • Σύνταξη 700 ευρώ σε όλους και όλες στα 67 χωρίς εισφορές και διατυπώσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες θα αναπνεύσουν. Επειδή θα καταργηθούν οι εισφορές θα αναπνεύσουν και οι μικρές αδικημένες επιχειρήσεις.
  • Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αλλάξει οτιδήποτε. Είναι όμως υποκριτικό. Στέλνουν τα παιδιά τους στα ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία, σπουδάζουν σε καλύτερα ξένα πανεπιστήμια και αδικούν τα παιδιά των μη προνομιούχων Ελλήνων.
  • Άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ. Θα αυξηθεί το ΑΕΠ από 2 σε 2,7%. Θα βρουν δουλειά 32.000 άνεργοι. Θα εξυγιανθούν κόκκινα δάνεια.

Προτιμούν να βλάψουν τον λαό, τους αδικημένους, παρά να παραδεχθούν ότι ο Μάνος έχει δίκιο. Γι αυτό τους θεωρώ εχθρούς του λαού».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.