ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ μομφής στη Μέι – Στις 11 τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.

Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι “πολύ πολύ άσχημη” για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο ώρες και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 23.00 (ώρα Ελλάδας).

Το βράδυ η κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Μέι

Η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της Τερέζα Μέι θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) και 20:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό.

“Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε”, δήλωσε ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος. Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της. Πιθανότητες 86% στη Μέι να κερδίσει την ψηφοφορία, λένε τα γραφεία στοιχημάτων

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, τουλάχιστον 185 βουλευτές των Συντηρητικών έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό. Η Μέι χρειάζεται απλή πλειοψηφία (158 ψήφους σε σύνολο 315 βουλευτών) για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, πολιτικοί σχολιαστές σημειώνουν ότι κάποιοι από τους βουλευτές που δημοσίως στηρίζουν τη Μέι, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε ότι θα την καταψηφίσουν.

Στοιχήματα

Στο μεταξύ, τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν ότι η πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την οποία προκάλεσαν βουλευτές του κόμματός της.

Τα γραφεία στοιχημάτων William Hil, Paddy Power και Ladbrokes δίνουν 86% πιθανότητες να κερδίσει η Μέι την ψηφοφορία για την ηγεσία της.

Ωστόσο τα γραφεία στοιχημάτων έχουν αστοχήσει στο παρελθόν. Πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, προέβλεπαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα οι ψηφοφόροι να υποστηρίξουν την παραμονή της χώρας στην Ένωση.

Μετά και την καταμέτρηση του BBC που δείχνει ότι η Μέι θα κερδίσει την ψηφοφορία, η λίρα σημειώνει άνοδο.

“Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση”, λέει το Παρίσι

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit, στην οποία έχουν καταλήξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση”, τόνισε μιλώντας στο κοινοβούλιο, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στη Βρετανία η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.