ΑΜΥΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ψευδαισθήσεις ενόψει εκλογών

«Τα ψέματα τελειώνουν. Ο πολιτικός χρόνος επίσης. Ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος μετά τη λήξη του μνημονιακού προγράμματος Τσίπρα-Καμμένου και ο τελευταίος της σημερινής κυβέρνησης» είπε ο γενικός εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί ψευδαισθήσεις ενόψει εκλογών, που δεν θα επιβεβαιωθούν.

«Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη των συντακτών του» τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού σημειώνοντας ότι απουσιάζει ένα εθνικό σχέδιο διότι οι δεσμεύσεις του μνημονίου παραμένουν και γιατί η ίδια η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υπονομεύει την ανάπτυξη.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν, στην πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, διαπίστωσε ότι καμία από τις 16 μεταρρυθμίσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα, δεν έχει προχωρήσει» ανέφερε ο κ. Αμυράς για να υπογραμμίσει ότι «στην ατζέντα της κυβέρνησης κυριαρχούν άλλα θέματα όπως οι 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο που θα αντικαταστήσουν τους ιερείς». Ο βουλευτής αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα είπε ότι στην ουσία είναι ένα μικρό κλάσμα όσων οι ίδιοι οι πολίτες έχουν δώσει, μέσω της υπερφορολόγησης.

«Η κυβέρνηση βαδίζει με τη σκανδαλολογία και έχουμε προαναγγελία διώξεων. Οι πολίτες αρχίζουν να θεωρούν ότι η δικαιοσύνη είναι μια μαριονέτα της εκτελεστικής εξουσίας. Ο ρηχός ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης φαίνεται και στην απροθυμία της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις την ίδια ώρα που εξαγγέλλει προσλήψεις και παροχές» είπε ο βουλευτές προειδοποιώντας ότι με μια τέτοια πολιτική «οι αγορές μπορεί να αποδειχθούν πολύ χειρότερες από την αιματηρή τρόικα».

«Εδώ στις αγορές τελειώνουν οι αυταπάτες και αρχίζουν τα δύσκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει βγει από τα μνημόνια χωρίς να έχει εξασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές.

«Αν θέλουμε επιστροφή στην κανονικότητα, πρέπει να μας εμπιστευτούν οι αγορές, να μας εμπιστευτούν οι δανειστές. Το Δημόσιο πρέπει να μπορεί να καλύπτει αυτόνομα τις ανάγκες του. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση αδυνατεί να παρουσιάσει αναπτυξιακό πρόγραμμα πειστικό» δήλωσε ο κ. Αμυράς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κύριο μέλημα της είναι πώς θα ξοδέψει το μαξιλάρι ασφαλείας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιώργος Αμυράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που «διαπότιζε την κοινωνία με την τοξικότητα της προδοσίας και σήμερα τη λούζεται». «Να έχετε τη γενναιότητα να αναγνωρίζετε τα σφάλματά σας» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αμυράς και τόνισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε προδότη τον Γιώργο Παπανδρέου το 2011».

Επισήμανε ακόμη ότι στη συζήτηση της Τρίτης 11/12/2018 στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος υπονόησε ότι ο κ. Κοτζιάς έχει μυστική συμφωνία με τον Ζ. Ζάεφ. «Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι προδοσία;» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Έχετε επιλέξει στρατόπεδο. Είστε με την Ακροδεξιά των ΑΝΕΛ! Είστε αγκαλιά και θα πάτε μαζί μέχρι τον πάτο».

Πηγή: http://www.nooz.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.