Ο μικρός “στρατός” των…”κτενίζεις το καταΐφι”! (Του Σεραφείμ Κοτρώτσου)

Λοιπόν, για να τελειώνουν τα αστεία. Η κυβέρνηση πέρασε ένα πολιτικά ειδυλλιακό καλοκαίρι με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και ύμνους στο διαδίκτυο σχετικά με την “ετοιμότητά” της να εγκαθιδρύσει το “επιτελικό κράτος”.
Επιτελικό κράτος, όμως, δεν σημαίνει μόνο σχέδια επί χάρτου και εικονική “αρχιτεκτονική” διακυβέρνησης, απαιτούνται και εκείνα τα πρόσωπα που έχουν τις ικανότητες να το λειτουργήσουν. Κι εκεί η κυβέρνηση φαίνεται ότι σημειώνει την μια αποτυχία μετά την άλλη.

Από την μνημειώδη τροπολογία για τον διορισμό -όπως όπως- του διοικητή στην ΕΥΠ μέχρι το “μαϊμού” βιογραφικό και τις εταιρείες του Διαματάρη, δυστυχώς, η κυβέρνηση εμφανίστηκε όχι μόνο “επιτελικά” ανέτοιμη αλλά και με την κουτοπονηριά τοπικού κομματάρχη της δεκαετίας του ’60.

Που πήγε, άραγε, εκείνο το υπέρλαμπρο Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ; Εκείνο που θα λειτουργούσε ως Λέσχη των Άξιων και των Αρίστων, από το οποίο θα τροφοδοτούνταν με νέο αίμα ο δημόσιος τομέας; Που πήγαν τα 5.000 ικανά στελέχη (της αγοράς) που περιμένουν στην ουρά να αναλάβουν ως μάνατζερς τα νοσοκομεία, όπως έλεγε (στον Σκάϊ) ο υπουργός Υγείας;

Φαίνεται πως το επιδιωκόμενο “Rebrain” στο Δημόσιο το πήρε ο Γκρούεζας και το έκανε φέϊγ βολάν για τους “αχρήστους”. Κι αν είχαν μυαλό και υπηρεσίες τεκμηρίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ (το οποίο, ειδικά, είχε μεγάλη προϋπηρεσία με την “ομάδα Καρχιμάκη” επί κυβερνήσεων Καραμανλή) θα είχαν ήδη κοινοποιήσει την λίστα των “δικών τους παιδιών” που έχουν ήδη διοριστεί ανά την επικράτεια.

Είναι απορίας άξιο, πάντως. Όταν από τη μία διαφημίζεις πρόγραμμα με…μισθούς 3.000 ευρώ για να επαναπατρίσεις ικανά στελέχη, την ίδια ώρα αγνοείς και προσβάλλεις χιλιάδες νέους επιστήμονες που εναγωνίως αναζητούν εργασία στην εγχώρια αγορά.

Και ακόμα χειρότερα. Σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων για τον ψευδώς αναφερθέντα ως…ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ του Πολάκη και την ίδια ώρα τοποθετείς στην διεύθυνση κοινωνικής πρόνοιας Ιονίων νήσων τον “κτενίζεις το καταϊφι;” τοπικό ρατσιστή και ομοφοβικό μικροκομματάρχη. Και τον …πορτιέρη τοπικού μπαρ στη Λέσβο. Και τον μη έχοντα τα τυπικά προσόντα στην Κω. Και τον 80χρονο Πατέρα -που συναλλάχθηκε αδιάντροπα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό- στην Καρδίτσα. Και πολλούς τέτοιους ακόμα.

Κομματικά στελέχη, αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές και πρωταγωνιστές της τοξικότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντικατέστησαν μέσα σε πέντε μήνες τον “στρατό” των αρίστων που ήταν υποτίθεται έτοιμος να επανιδρύσει το κράτος.

Κρίμα και ντροπή…

Πηγή: anatropinews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.