ΤΡΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙ: ΔΕΝ θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε απόψε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.

Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι “πολύ πολύ άσχημη” για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών.

Η ψηφοφορία που θα τα κρίνει όλα

Η μυστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 18:00 έως τις 20:00 (20.00 έως 22:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα σε μια αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό μετά.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της. Τουλάχιστον 100 βουλευτές έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς την πρωθυπουργό ενόψει της πρότασης μομφής, με βάση δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της ούτω καλούμενης επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, είπε πως το όριο του 15% των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει ψήφο εμπιστοσύνης έχει ξεπεραστεί, κάτι που σημαίνει πως η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα.

Ο Μπρέιντι είπε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα ανακοινωθεί γύρω στις 23:00 ώρα Ελλάδος απόψε.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.