ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ “κίτρινα γιλέκα” για την επίθεση

Στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν ήδη φράσεις του τύπου: «Μία επιθεσούλα και τέρμα τα κίτρινα γιλέκα, πολύ έξυπνο από τον Μακρόν» ή ακόμα «Πριν από την 5η πράξη, μια επίθεση για να ηρεμήσουν τα πρόβατα», αναφερόμενες στην επίθεση στο Στρασβούργο.

Οι αναρτήσεις αυτές που βρίσκουν απήχηση στα «κίτρινα γιλέκα» και υπονοούν κάποιου είδους συνωμοσία από την κυβέρνηση Μακρόν για την επίθεση προκαλεί συναγερμό στους «ηγέτες» των κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα ορισμένοι διαχειριστές στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αρχίσουν να σβήνουν τέτοια μηνύματα. Η βασική πλατφόρμα μάλιστα « La France en colere» («η θυμωμένη Γαλλία») μπλόκαρε τα μηνύματα στο Facebook.

Αντιδρώντας, πολλά κίτρινα γιλέκα προτείνουν για την όποια επόμενη κινητοποίηση να υπάρχει ένα διακριτικό στοιχείο που θα συμβολίζει το πένθος για τα θύματα στο Στρασβούργο. Γερμανική Αστυνομία: Αναζητούνται δύο αδέλφια για την επίθεση στο Στρασβούργο

Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό ότι αναζητά δύο αδελφούς, τους οποίους κατονόμασε ως “Σερίφ και Σαμί Σ.” ως ύποπτους για την επίθεση στο Στρασβούργο.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς επιβεβαίωσε ότι οι αρχές ερευνούν σε μια ζώνη μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των γαλλογερμανικών συνόρων, στα κρατίδια του Σάαρ και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, για να εντοπίσουν τους δύο άνδρες.

Ο Σερίφ Σεκάτ πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο. Πόλεμο κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού ζητά η Λεπέν

Με το που έγινε γνωστό ότι ο δράστης στο Στρασβούργο είχε φάκελο «S», που σημαίνει ότι θεωρείτο επικίνδυνος για την κοινωνία και ήταν υπό παρακολούθηση, φούντωσαν οι αντιδράσεις ορισμένων πολιτικών στο Παρίσι.

Πρώτη η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικό Μέτωπο), δήλωσε στο κρατικό κανάλι France2: «Δεν έχουν γίνει τα πάντα στον αγώνα ενάντια στον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Η τρομοκρατία είναι ο εκτελεστικός βραχίονας αυτής της ιδεολογίας, μιας θανατηφόρας ιδεολογίας που στη Γαλλία έχει σκοτώσει 250 άτομα τα τελευταία έξι χρόνια».

Με άλλη δήλωση της στο κανάλι BFM αναφέρθηκε στο προφίλ του δράστη που ευθύνεται για την επίθεση στο Σταραβούργο: «Είναι μόλις 29 ετών και έχει καταδικαστεί 27 φορές (…) και έχει φάκελο για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση. Πρέπει επομένως να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτήν την ισλαμική τρομοκρατία. Τώρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε συνθήκες ενός πραγματικού πολέμου, τον πόλεμο του Κράτους ενάντια στον ισλαμικό φονταμενταλισμό» υπογράμμισε η Μαρίν Λεπέν.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων (LR ) Λοράν Βοκιέ με ανάρτησή του στο «twitter» λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Στρασβούργο: «Πόσες τρομοκρατικές επιθέσεις από καταγεγραμμένους με φακέλους θα πρέπει ακόμα να γίνουν, για να προσαρμόσουμε το δίκαιό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας; Τι περιμένουμε για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους τον ολοκληρωτισμό που μας έχει κηρύξει τον πόλεμο;»….

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.