Απαθείς μπροστά στα αίσχη

Δεν ήταν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η προχθεσινή, αλλά… γενική συνέλευση όλων των σωματείων και συλλόγων των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, οι οποίοι ελεεινολογούσαν ακατάπαυστα την προηγούμενη διοίκηση και καθύβριζαν όποιον είχε άλλη άποψη.

Κι όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή και με την ανοχή τους.

Καλύπτοντας εδώ και 32 συναπτά χρόνια συνεδριάσεις του οργάνου, αδυνατώ να ανακαλέσω στη μνήμη τέτοια συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία όχι μόνο δεν προστάτευσε τη διαδικασία και τα πρόσωπα, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία.

Είναι ντροπή για το όργανο να καθυβρίζεται και να προπηλακίζεται ενώπιον του δημάρχου και του προέδρου του Συμβουλίου γυναίκα επικεφαλής παράταξης –η Κατερίνα Νοτοπούλου- και οι δυο τους να παρακολουθούν απαθείς με μοναδικό καημό του προεδρείου μην ακουστούν τα «γαλλικά» από την τηλεόραση και να ζητά κάθε λίγο και λιγάκι διακοπή της μετάδοσης.

Δεν έχει ξανασυμβεί σε δημοτικό συμβούλιο να στερείται εν ψυχρώ -με το ατράνταχτο επιχείρημα του τσαμπουκά και της οχλαγωγίας- ο λόγος από άνθρωπο που κλήθηκε στο βήμα, τον τέως πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά.

Στο συμβούλιο της πόλης έχει μιλήσει κατά καιρούς κάθε καρυδιάς καρύδι -και καλώς έχουν μιλήσει και να ξαναμιλήσουν αν θελήσουν ή «απαιτηθεί»- και είναι αυτός ο τρόπος για να ξεχωρίζουν οι πολίτες τα κούφια καρύδια. (Ο λόγος στερήθηκε από τον κ. Παππά με τη συνηγορία – εναρκτήριο λάκτισμα που έδωσε ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος).

Γιουχαΐσματα

Αλλά την πλήρωσε με γιουχαΐσματα και κραυγές όποιος άλλος τράβηξε τον μπερντέ των αμαρτιών του παλιού ΟΑΣΘ: η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες Φωτεινή Σαλονικίδου (την οποία χειροκροτούσαν όταν ασκούσε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση), ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης (ο οποίος, για όσους δεν θυμούνται, μόνο νεόκοπος κριτής του ΟΑΣΘ δεν είναι).

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Ζαριανόπουλος τη γλίτωσε διότι οι μέτοχοι είχαν αποχωρήσει, εκτονώνοντας το μένος τους στον προλαλήσαντα κ. Παππά.

Γράψαμε και σχολιάσαμε χθες και όσα κατήγγειλαν και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων για τα συμβάντα πριν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με την αστυνομία στο δημοτικό μέγαρο να κάνει έλεγχο ταυτοτήτων, συμπτωματικά σε αυτούς που ανήκαν στα κινήματα διαμαρτυρίας για την κατάσταση στις συγκοινωνίες, ζητώντας από γυναίκες –ακόμη και κυρίες μεγάλης ηλικίας, κάποιες μάλιστα αποχώρησαν αηδιασμένες από τον έλεγχο- να ανοίξουν τσάντες μην τυχόν και κουβαλάνε τίποτα… επικίνδυνα αντικείμενα.

Ποιος αλήθεια κάλεσε την αστυνομία; Κάποιοι στο δημαρχείο μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και αυτό δεν βγήκε σε καλό σε καμία διοίκηση.

Τραμπουκισμοί

Εσχατο αλλά όχι τελευταίο: ο δήμαρχος (προσωπικά), ο πρόεδρος του Συμβουλίου (προσωπικά) έχουν άραγε να κάνουν κάποιου είδους σχόλιο, έστω, για την ασύλληπτης χυδαιότητας επίθεση εναντίον του κ. Παππά από μέτοχο, ο οποίος δεν αρκέστηκε στις «απλές» κραυγές αποδοκιμασίας, αλλά στον διάδρομο έξω από την αίθουσα του Συμβουλίου (το γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες) του επιτέθηκε βρίζοντας τον γιο του που είναι ΑμεΑ; (το σχετικό βίντεο εύκολα μπορεί να το βρει κανείς και είναι τόσο αηδιαστική η λεκτική επίθεση που είναι αδύνατο να… καθαρογραφεί.

Οι σύλλογοι και οι ομοσπονδίες των ΑμεΑ, τουλάχιστον, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος ελπίζουμε ότι θα αποδοκιμάσουν με τον τρόπο που πρέπει τον ελεεινό τραμπούκο).

● Ενώ γράφονταν αυτές οι αράδες, βγήκε ανακοίνωση του δήμου. Και τι λέει; Οτι φταίει η… Νοτοπούλου, χωρίς να την κατονομάζει, αλλά σχολιάζοντας αυτούς που θέλουν «την κομματική αντιπαράθεση» (!) και «μοιράζουν τον χρόνο τους στο κόμμα, στο Κοινοβούλιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο», ότι κάποιοι άλλοι προχωρούν σε «προσπάθεια επιβολής της σύνθεσης του ακροατηρίου» (;) λόγω «αναφυλαξίας στην κριτική» (!), όσο για την παρουσία της αστυνομίας, «ήταν, είναι και θα είναι παρούσα για να επιτελέσει το αυστηρά καθορισμένο καθήκον της» (sic). Τους ευχαριστούμε ολόθερμα για την ταχύτατη επιβεβαίωση των γραφομένων μας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.