Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας – Οι ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση από τη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, και το μήνυμα που έστειλαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην Άγκυρα σχετικά με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της, με αποκορύφωμα τη συμφωνία που υπέγραψε με την Λιβύη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός επέστρεψε ικανοποιημένος από τις Βρυξέλλες καθώς στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής συμπεριλήφθηκε η φράση για την τουρκική προκλητικότητα. Η σχετική αναφορά ήταν ξεκάθαρη και σαφής, λένε στην κυβέρνηση.

Η ΕΕ τονίζει ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συνάδει με το δίκαιο της θάλασσας και δεν παράγει έννομες ενέργειες. Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέχει απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε έστειλε σαφές μήνυμα για την επόμενη ημέρα. Μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης, παρότι διαπίστωσε νευρικότητα στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Το Μαξίμου εκτιμά πως είναι σαφέστατη πλέον η απόλυτη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας και ότι ο Πρωθυπουργός πήρε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα από τη Σύνοδο Κορυφής.

Επίσης, στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και με τη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την άντληση των αναγκαίων πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη των περιοχών που αναμένεται να πληγούν στον τομέα της απασχόλησης από την αναπόφευκτη αλλαγή του καινούργιου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης όπως πρωτίστως η Δυτική Μακεδονία αλλά και η Πελοπόννησος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.