Ο πόλεμος ανάμεσα σε Σαββίδη και Μαρινάκη ανησυχεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εξαιρετικά ανήσυχος λέγεται ότι είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο για τις επιπτώσεις, αλλά και για την τελική έκβαση του πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και τον μεγαλοεπιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη.

Αναμφίβολα στη συνείδηση της κοινής γνώμης έχει εντυπωθεί το γεγονός ότι η σχέση του Βαγγέλη Μαρινάκη με το Μέγαρο Μαξίμου είναι στενότατη. Εξάλλου ο εφοπλιστής είναι κουμπάρος της αδελφής του πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννης, ενώ από η αντιπολίτευση τον έχει «δείξει» ως χορηγό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη η επέκταση του Ιβάν Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα είναι εντυπωσιακή. Εκτός του ότι οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του νταμπλ, έχει σώσει μια σειρά από επιχειρήσεις (βλέπε ΣΕΚΑΠ, Σουρωτή και Μακεδονία Παλάς), ενώ αγοράζει και το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική και κυρίως έχει μπει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ψύχραιμοι παρατηρητές διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα τείνει να χωριστεί σε ζώνες επιρροής των δύο ισχυρών οικονομικών παραγόντων, με την ποδοσφαιρική κόντρα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να γίνεται το θέατρο της εκδήλωσης της σφοδρής σύγκρουσης, μίας σύγκρουσης ωστόσο που κρύβει πολλά. Κυβέρνηση και Ιβάν Σαββίδης λέγεται ότι καταβάλλουν προσπάθειες να έρθουν πιο κοντά, χωρίς ωστόσο επί του παρόντος τα αποτελέσματα να είναι ορατά. Οι σχέσεις πάντως είναι καλύτερες σε συγκριτικά με τη χρονική περίοδο πριν από τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Ωστόσο λέγεται έντονα ότι τυχόν παρασκηνιακή «συμφωνία» ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ιβάν Σαββίδη και συναπόφαση να «αφήσουν στο παρελθόν της σύγκρουση του παρελθόντος» προσκρούει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει διαμηνύσει πως ενδεχόμενη προσέγγιση του Μεγάρου Μαξίμου με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ είναι Casus Belli.

Ωστόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί πως η σύγκρουση ανάμεσα σε Ιβάν Σαββίδη και Μαρινάκη, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών κρύβουν τον κίνδυνο η Βόρεια Ελλάδα από προνομιακό πεδίο για τη Νέα Δημοκρατία να μετατραπεί σε αληθινό ναρκοπέδιο για τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες ισορροπίες ώστε να μην σημειωθεί «ατύχημα», ενώ μοναδική παραφωνία στον κυβερνητικό σχεδιασμό φέρεται να είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ακολουθεί εξώφθαλμα μεροληπτική στάση υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.