Πάνος Καμμένος: »Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Ιεράρχες εγκλημάτισαν με την Ουκρανία»

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Βολές κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και πρ. Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας σε Επιστημονική Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών (ΙΓΜΕΑ) στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο ζωτικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και οι αλληλεπιδράσεις τους με το διεθνές περιβάλλον» αναφέρθηκε και στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου και των Ιεραρχών, σχετικά με την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας.

«Ο Αρχιεπίσκοπος εγκλημάτισε, και οι Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτισαν όταν κατά την τελευταία Ιερά Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη Ουκρανική Εκκλησία πρώτοι, πριν από τα Πατριαρχεία» – τόνισε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Επίσης ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τους είχε προειδοποιήσει πως αν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα, λέγοντας ότι τότε «αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχανε δώσει στις συμφωνίες που είχαμε κάνει.»

«Η απόφαση για να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων Αμερικανικών κύκλων, έβαλαν την Ρωσία απέναντί μας» – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

(μετά το 8:00 μιλάει για την αναγνώριση στην Ουκρανία)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.