Χαμός στη Βουλή ανάμεσα σε Βορίδη-Τζανακόπουλο για Εξάρχεια και ελληνοτουρκικά

Σφοδρή επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου για τη θέση του ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση στα ελληνοτουρκικά λόγω του κλίματος που προκαλεί η στάση της Αστυνομίας εξαπέλυσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

“Είστε σοβαρός; Τι είναι αυτά τα οποία λέτε; Είναι δυνατόν να υπάρχει κόμμα του κοινοβουλίου που να λέει επειδή υπήρχαν περιστατικά με την Αστυνομία, δεν προσερχόμαστε για να συνεννοηθούμε στα ελληνοτουρκικά; Αποκαλύψατε τις προθέσεις σας και τον πραγματικό σας εαυτό. Ήσασταν αποκαλυπτικός κε Τζανακόπουλε” είπε ο κ. Βορίδης.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε αδιάβαστο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του ότι αγνοεί τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας ενώ αναφερόμενος ειδικά στην καταγγελία για ουρλιαχτά στο Α.Τ Εξαρχείων επικαλέστηκε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η οποία έκανε λόγο για ψυχιατρικό περιστατικό στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Όσον αφορά στις καταγγελίες για τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Βορίδης είπε ότι υπάρχει τριπλός έλεγχος και ότι κάθε έκνομη ενέργεια θα ελέγχεται.“Κρίνατε τις υποθέσεις και τις καταδικάσατε χωρίς να έχετε την πλήρη εικόνα κε Τζανακόπουλε. Να μας τα λέτε να ξέρουμε με ποιους συμπαρατάσσεστε από την αρχή. Συμπαρατάσσεστε με συγκεκριμένα ακραία ακροατήρια. Παραγνωρίζετε τη λαϊκή εντολή που έχει η κυβέρνηση να σταματήσει την ανομία και το χάος. Παραγνωρίζετε την επιτυχία της αστυνομίας. Προστατεύθηκε το δικαίωμα στη διαδήλωση από επιτυχημένα αστυνομικά μέτρα και λέτε το μοναδικό: Δεν μπορούμε να έχουμε πεδίο πολιτικής συνεννόησης για τα ελληνοτουρκικά, διότι υιοθετεί ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορίες κατά της ΕΛ.ΑΣ . Είστε σοβαρός;” κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Τζανακόπουλος: Τα όσα έκανε η ΕΛ.ΑΣ συνιστούν βασανιστήρια

Για όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας από τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει ως “βασανιστήρια” τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν όχι μόνο ανησυχία αλλά και αγανάκτηση καλώντας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη “να αποκαλύψει την αθλιότητα και την παρανομία των οργάνων της τάξης”.

“Αν αυτά συμβαίνουν σε δημόσια θέα τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κρατητηρίων; Είχαμε καταγγελίες για ουρλιαχτά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. έχουμε βασανιστήρια στην Ελλάδα. Τα όσα δημοσιεύθηκαν με τη στενή έννοια του όρου συνιστούν βασανιστήρια. Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή εντολή για να προσεγγίσει ακροδεξιά ακροατήρια. Δεν μπορεί να υπάρξουν οι όροι για στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση. Τορπιλίζετε το πολιτικό κλίμα σε μια περίοδο που χρειάζεται συνεννόηση για τα ελληνοτουρκικά” είπε.

Πηγή: Real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.