ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ… ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ αντιπολίτευση

Συντάκτης:  Χάρης Ιωάννου

Αμήχανη και εγκλωβισμένη στη θετική ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση εμφανίστηκε χθες στη Βουλή σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Με την ηγεσία της να απουσιάζει στη σύνοδο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι, η Ν.Δ. υπερψήφισε μια ρύθμιση που ταυτόχρονα κατήγγειλε ως «κοροϊδία και εξαπάτηση», ενώ από κοινού με τη Χρυσή Αυγή επιχείρησαν να στρέψουν τη συζήτηση στην κηδεία του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Αλβανίας και στη συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους.

Τα βασικά επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ήταν ότι η κυβέρνηση φέρνει την επιστροφή των αναδρομικών με καθυστέρηση και λίγο πριν από τις εκλογές.

Προκαλώντας δυσφορία ακόμη και στους βουλευτές της Ν.Δ., το βάρος της απάντησης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό ανέλαβε να σηκώσει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας για «σκηνοθετική πονηριά» και παροχολογία εν όψει εκλογών.

Παραλήρημα

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει την αντίστοιχη ρύθμιση επί Σαμαρά για επιστροφή του 50% των αναδρομικών και έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο με τον φασίστα Ιταλό δικτάτορα Μουσολίνι: «Σας ενοχλεί ο λόγος της αντιπολίτευσης; Ο Μουσολίνι, όταν πήρε την εξουσία, κατάργησε τους βουλευτές. Εκεί οδηγείτε τον τόπο;»

Το «γαλάζιο» παραλήρημα συνέχισε η Σοφία Βούλτεψη, η οποία παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία: «Απολύετε 10.000 ιερείς. Αυτά έκανε και εκείνος, τουλάχιστον δεν τους στέλνετε σε τάγματα εργασίας». Νωρίτερα είχε αναφερθεί στην περίπτωση Κατσίφα λέγοντας το πρωτοφανές, ότι δηλαδή «ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε μια λέξη να πει για αυτή την υπόγεια εθνοκάθαρση (!) που γίνεται στη Βόρεια Ηπειρο, διότι προφανώς έχει ζηλέψει τη δόξα του Ενβέρ Χότζα και αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στον Θεό».

Για «πολιτική εξαπάτηση» με τα αναδρομικά έκανε λόγο και ο πρώην υπουργός Κώστας Σκρέκας, καταγγέλλοντας και εκείνος «υποχωρητικότητα» απέναντι στην Αλβανία.

«Ψηφοθηρικοί λόγοι»

Τα μόνα ψύχραιμα επιχειρήματα από πλευράς Ν.Δ. εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έλαβε καθυστερημένα την απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού συμμορφώθηκε επιτέλους με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Τη Ν.Δ. προκάλεσε ανοιχτά ο Πάνος Καμμένος διεκδικώντας πολιτικά ψήφους από το ίδιο ακροατήριο των ενστόλων. «Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι στρατιωτικοί σε λίγες ημέρες στην τσέπη τους. Εγώ θα περίμενα, αντί να κάνετε αντιπολίτευση, να πείτε ότι και εσείς συμφωνείτε να δοθούν στους ανθρώπους τα χρήματα που έκλεψε από την τσέπη τους η κυβέρνηση το 2012» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

Απαντώντας ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για τετραετή εμπαιγμό των στρατιωτικών και «τώρα λίγο πριν από τις εκλογές τα δίνετε κουτσουρεμένα».

Αντίστοιχα και η εισηγήτρια της Ν.Δ., Κατερίνα Μάρκου. σημείωσε ότι «δεν σας έπιασε ο πόνος για τους ένστολους, αλλά γιατί κάνετε τα πάντα για να περισώσετε τον εκλεκτό σας εταίρο».

Τεχνάσματα…

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) μιλώντας και εκείνος για απόπειρα εξαπάτησης του λαού. «Περιορίζετε αυθαίρετα τα αναδρομικά στο 2016, επικαλούμενοι τον νόμο Κατρούγκαλου» παρατήρησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΔΗΣΥ).

«Σήμερα ξεκίνησε επισήμως η προεκλογική περίοδος, καθώς 12 υπουργοί και οι δύο συγκυβερνήτες, Τσίπρας και Καμμένος, πήραν τον λόγο» σχολίασε ο Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι), με τον Γιώργο Μαυρωτά να συμπληρώνει ότι εκτός από το Δημόσιο «υπάρχει και ο δύσμοιρος ιδιωτικός τομέας».

Για πρόκληση και υποκρισία έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), τονίζοντας ότι η τροπολογία «αποδεικνύει ότι στην πολιτική εξαπάτηση του λαού είστε μάστορες. Η τροπολογία προβλέπει μερική επιστροφή των αναδρομικών και όχι την καταβολή όλων των παράνομων παρακρατήσεων».

ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ

Πανηγύρισαν οι υπουργοί στη Βουλή

Σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο πλαισίωσε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τον συμβολισμό για τις κυβερνητικές προσπάθειες της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και μπορεί τώρα να ανακατανείμει αυτά που εσείς στερήσατε από τον ελληνικό λαό» είπε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, με τον αναπληρωτή υπουργό του Π. Ρήγα να προαναγγέλλει συστηματική στο εξής κατάθεση τροπολογιών με μέτρα ελάφρυνσης, αφού, όπως είπε, «η

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.