ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ατμιστές στην Ελλάδα

Σημαντικό κομμάτι από την συνολική αγορά των καπνιστών φαίνεται να καταλαμβάνει πλέον το άτμισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα σε σχετική Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι ατμιστές σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 400.000 ενώ ο αριθμός των επιχειρήσεων του κλάδου σε 2.000 απασχολόντας περίπου 20.000 άτομα.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας από τον Σύνδεσμο. Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι προχωρά σε εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ΑΤΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ»

Πόσοι είναι σήμερα οι ατμιστές στην Ελλάδα Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας

Ο Σύνδεσμος επίσης ανακοίνωσε, ότι θα καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε ότι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας των μη νικοτινούχων υγρών επαναπλήρωσης. Η απαγόρευση, παραβιάζει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων στην ΕΕ, δεν δικαιολογείται για λόγους δημόσιας υγείας και ανάλογη απαγόρευση δεν προβλέπεται στους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ ούτε μπορεί να προβλεφθεί από τις εθνικές αρχές.

Τέλος, σε μία κίνηση συμβολικής αξίας, ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε την αλλαγή της θεσμικής του επωνυμίας σε Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος, για να υπογραμμιστεί η αναγκαία για τη ενημέρωση των καταναλωτών, διάκριση των προϊόντων ατμίσματος από τα υπόλοιπα καπνικά προϊόντα.

Πηγή: https://www.news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.