ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ των διοικητών νοσοκομείων

Έγινε πολύς ντόρος την περασμένη εβδομάδα -και δικαίως- μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των 111 οι οποίοι τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση σε θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία. Η ανακοίνωση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, κατά βάση επικριτικά, εξ αιτίας του γεγονότος ότι η πλειονότητα των διορισθέντων προέρχονταν από το κομματικό μητρώο του κυβερνώντος κόμματος, αρκετοί μάλιστα εκ των οποίων υπήρξαν και υποψήφιοι βουλευτές.

Ωστόσο, μεταξύ των διοικητών των νοσοκομείων υπάρχει και ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον Χρήστο Σμία ο οποίος είναι διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας. Ο κ. Σμίας είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα τον Γενάρη του 2015, αλλά απέτυχε να επανεκλεγεί τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μια από τις τρεις έδρες που είχε.

Στη συνέχεια ο πρώην, πλέον, βουλευτής, γιατρός αιματολόγος στο επάγγελμα, διορίστηκε από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διοικητής στο νοσοκομείο Πέλλας, στο οποίο υπάγονται τόσο το νοσοκομείο Έδεσσας όσο και αυτό των Γιαννιτσών. Εν ολίγοις και η πρώην κυβέρνηση είχε κάνει λίγο πολύ, ό,τι και η νυν, διορίζοντας αποτυχόντες υποψήφιους βουλευτές σε θέσεις κρατικών αξιωματούχων, πρακτική την οποία τώρα αποκηρύσσει ως αντιπολίτευση, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Το όνομά του κ. Σμία δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των 111 που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή καθώς, περίπου έναν μήνα νωρίτερα, στις 17 Οκτωβρίου, με απόφαση του υπουργού Βασίλη Κικίλια, ανανεώθηκε η θητεία του για άλλα δύο χρόνια.

Βεβαίως, με την ίδια απόφαση είχε ανανεωθεί και η θητεία του αναπληρωτή διοικητή Αλέξανδρου Βουδρισλή ο οποίος όμως, έναν μήνα μετά, απομακρύνθηκε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Λόγκος. Αντιθέτως, ο κ. Σμίας παρέμεινε στη θέση του. Δεν ξέρω εάν του ξέφυγε του κ. Κικίλια ή εάν η συνέχιση της θητείας του οφείλεται στο ότι επί ημερών του, όπως μου λένε, τα δύο νοσοκομεία της Πέλλας είχαν σαφέστατα σημάδια βελτίωσης στη λειτουργία τους. Πάντως, μακάρι να συμβαίνει το δεύτερο…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.