Επίθεση Ν.Μπακογιάννη σε Α.Σαμαρά: «Οι Πρέσπες δεν αλλάζουν! – “Τι μετανάστης, τι λαθρομετανάστης” οι λέξεις αλλάζουν»!

Η κυβέρνηση απάντησε στη χθεσινή πρωτοφανή επίθεση του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τις σφοδρες κατηγορίες που εξαπέλυσε για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και την κρίση παράνομης μετανάστευσης, δια της αδερφής του πρωθυπουργού, βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Ν. Μπακογιάννη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το μεσημέρι αναφερόμενη στις επικρίσεις του Α.Σαμαρά τόνισε πως «οι Πρέσπες δεν αλλάζουν! – “Τι μετανάστης, τι λαθρομετανάστης” οι λέξεις αλλάζουν μόνο»!

Κατά την Ν.Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση και συνεπώς δεν βλέπει κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό.

«Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ. Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική -ξέρετε- είναι πάντοτε εύπλαστο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι και εκείνη χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και 30 χρόνια.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτήν, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Σε ερώτηση, μάλιστα, που της έγινε γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτήν την άποψη, εκείνη απάντησε με νόημα: «Ρωτήστε τον ίδιο».

Η Ν.Μπακογιάννη τοποθετήθηκε και για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς και για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στη διαμάχη Ελλάδας – Τουρκίας.

«Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία. Με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε. Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε» ξεκαθάρισε.

Και συμπλήρωσε: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας, ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.