Απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης ελέω… αναθεώρησης

Άγγελος Προβολισιάνος 

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος της ασέλγειας κατά ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το Εφετείο ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, στο οποίο φερόταν ότι έχει εμπλακεί και είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, μετά την αναθεώρηση των ποινικών κωδίκων από τον ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Μιχάλη Καλογήρου.

Η Εισαγγελέας της έδρας στηλίτευσε την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου χαρακτηρίζοντάς την ατυχή και επεσήμανε: «Η ένσταση παραγραφής όπως προβάλλεται από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, πρέπει δυστυχώς να γίνει δεκτή καθώς έχει επέλθει 5ετής παραγραφή και παύει η ποινική δίωξη».

Σε πρώτο βαθμό την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη είχε αποφασίσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κρίνοντάς τον ένοχο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

«Στόχος ήταν ο Μητσοτάκης»

Κατά την εκκίνηση της διαδικασίας στο Ά Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο κατηγορούμενος και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ζήτησε από την έδρα να προβεί σε δήλωση. Ο Ν. Γεωργιάδης αν και γνώριζε εκ των προτέρων -όπως δήλωσε ο ίδιος- ότι οι συνήγοροί του θα θέσουν ζητήματα νομικής φύσεως περί παραγραφής, τόνισε ότι θέλει να αποδείξει πως είναι αθώος απέναντι στις ανυπόστατες κατηγορίες και χαρακτήρισε «πολύ σημαντική ευκαιρία» τη δίκη για να αποκατασταθεί η «τρωθείσα τιμή του». Ισχυρίστηκε δε ότι όλα έγιναν για να πληγεί ο σημερινός πρωθυπουργός, αφού -όπως είπε ο ίδιος- δεν διατυπώθηκε καμία καταγγελία ή δήλωση εναντίον του από τα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο (σ.σ. δηλαδή τα θύματα). Επίσης, έβαλλε κατά και του Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός κατακρεούργησε το τεκμήριο της αθωότητάς του.

Άλλα είπε ο δικηγόρος…

Παρά τη βούληση του πελάτη του, η οποία προφανώς και στόχευε στη δημιουργία εντυπώσεων, ο Πάνος Μπιτσαξής διατύπωσε δύο ενστάσεις στην έδρα του δικαστηρίου. Πρώτον, ο συνήγορος του κατηγορημένου αιτήθηκε να κριθεί απαράδεκτη η δίωξη εναντίον του Ν. Γεωργιάδη και δεύτερον επιχειρηματολόγησε υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων του πελάτη του λόγω της αναθεώρησης των Κωδίκων επί ΣΥΡΙΖΑ.

Διατάξεις, όμως, που ούτε η σημερινή κυβέρνηση τροποποίησε κατά την εκ νέου αναθεώρηση των Κωδίκων που ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

«Κόλαφος» για την αναθεώρηση των Κωδίκων η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε την πρώτη ένσταση του συνηγόρου του κατηγορουμένου, κρίνοντας πως ορθώς οι εισαγγελείς άσκησαν ποινική δίωξη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων έναντι αμοιβής κατά του πρώην στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας με βάση την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση, αναγκάστηκε να προτείνει την παραγραφή του αδικήματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.