Ανεπιθύμητος ο Άδωνις για απόφοιτους και καθηγητές – «Προωθεί τη ρητορική μίσους»

Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση της διεύθυνσης της Σχολής Μωραΐτη να καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη στο πάνελ εκδήλωσης για τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

Σφοδρές αντιδράσεις από απόφοιτους, παλιούς καθηγητές και γονείς μαθητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν δράση, διατρανώνοντας ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και οι ρατσιστικές απόψεις του δεν έχουν θέση στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μία ομάδα απόφοιτων, παλαιών καθηγητών και γονέων, στην επιστολή της προς τη διεύθυνση και το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, εξέφρασε με σαφήνεια τη διαφωνία της για την πρόσκληση του ιδρύματος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ως ομιλητή της εκδήλωσης:

«Ο τουρισμός στο επίκεντο ανάπτυξης και επενδύσεων: Project Ελληνικό και Master Plan ΟΛΠ – Cosco», η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή επισημαίνονται οι λόγοι για τους οποίους ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν πρέπει να παραστεί στην εκδήλωση, καθώς: «αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

»Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη.

»Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».

Παράλληλα, στην επιστολή σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει προβεί σε «ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», «σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Η ομάδα αποφοίτων και παλαιών καθηγητών καταλήγει στην ανακοίνωση τονίζοντας πως:

«Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέσει στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει.

»Καλούμε τον ΣΑΣΜ και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση», ζητώντας να ανακληθεί η πρόσκληση της Σχολής Μωραΐτη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.