Η φάρσα των «αντικρατιστών»!

Η αρχική αγανάκτηση για τις επιλογές των διοικητών των νοσοκομείων από τις τάξεις των αποστράτων και άλλων κομματαρχών, όσο περνά ο χρόνος μετατρέπεται στην απόλυτη παρωδία για την κυβέρνηση, η οποία ναι μεν βολεύει τα «γαλάζια παιδιά», όμως οι επιλογές είναι τόσο εξώφθαλμα τραγικές, που δημιουργούν μεγάλες συγκρούσεις με τις τοπικές κοινωνίες και αναταράξεις ακόμη και με στελέχη της ΝΔ.

Στα Κύθηρα παραιτήθηκε η Πρόεδρος της τοπικής κομματικής οργάνωσης διαμαρτυρόμενη για την επιλογή του Διοικητή στο τοπικό Νοσοκομείο. Στην Καρδίτσα η επιλογή ενός 80χρονου πρώην Γυμνασιάρχη για τη θέση του Διοικητή εκτός από οργή έχει προκαλέσει «γλέντι» στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ στην Καστοριά ο τοπικός βουλευτής παραδέχεται κυνικά ότι φρόντισε να επηρεάσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να διοριστεί Διοικητής ο … κουμπάρος του. Και υπάρχουν ακόμη πολλές σκανδαλώδεις επιλογές διοικητών, πέρα από την κωμικοτραγική επιλογή των στρατιωτικών, οι οποίες θα έρθουν στην επιφάνεια τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχει καμία συστολή: Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη αυτό που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα, διορίζοντας ένα στρατό κομματικών, φίλων, συγγενών, αποτυχημένων πολιτευτών οπουδήποτε μπορεί να υπάρχει έμμισθη θέση ευθύνης. Το τραγελαφικό είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι διορισμένοι είναι φανατικοί…. αντικρατιστές. Εκτός από κακόγουστη φάρσα η τακτική αυτή αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό σύμπτωμα της γενικευμένης προσπάθειας της κυβέρνησης να επιφέρει την «κανονικότητα» της Δεξιάς περασμένων δεκαετιών, που οδήγησε στην απαξίωση του κράτους και στην κατάρρευση της χώρας.

Το ΑΣΕΠ υπονομεύεται σε τέτοιο βαθμό που σύντομα, αν και δεν θα έχει καταργηθεί, θα έχει αχρηστευτεί εφόσον ο ένας μετά τους άλλους τομείς του δημοσίου φεύγουν από την αρμοδιότητά του και οι προσλήψεις γίνονται με «συνοπτικές διαδικασίες». Ήδη έχει παρακαμφθεί για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, ενώ σύμφωνα με νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, μεθοδεύεται η παράκαμψη του και από τις προσλήψεις στις αναπτυξιακές των ΟΤΑ.

Πορεία 20 και πλέον ετών για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης γίνεται θυσία στην επέλαση των «αρίστων» της ΝΔ, που διορίζονται με ρυθμό πολυβόλου και η χώρα, επιστρέφει στη βαλκανική της φαυλότητα. Ως ανέκδοτο έρχονται πλέον στη μνήμη και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί διορισμού άξιων managers της αγοράς σε διοικητικές θέσεις των νοσοκομείων.

Χρειάζεται προσοχή, με τόσα στελέχη της «αγοράς», υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ο ιδιωτικός τομέας…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.