Ο Γεωργιάδης έκανε απολογισμό του έργου του, δηλώνοντας υπερήφανος

Το στάδιο εξέλιξης μίας σειράς έργων αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε έναν απολογισμό του έργου του υπουργείου, τους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του.

Ο υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter περιγράφει «Περίπου τι κάναμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τους πρώτους τρεις μήνες της θητείας μου. Είμαι υπερήφανος» και επισυνάπτει το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο που αναρτήθηκε στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα (https://www.adonisgeorgiadis.gr/category/newsletter/).

Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρει σε ποιό στάδιο βρίσκεται μια σειρά έργων και αποφάσεων και η σχετική ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

Έργα

Αμερικανικές επενδύσεις: Χάρη σε δική μου προσωπική παρέμβαση κατόπιν διαπραγματεύσεων, πετύχαμε την είσοδο της Blackstone στην ελληνική αγορά. Παράλληλα έχουμε ήδη μιλήσει με ενδιαφερόμενα funds για ναυπηγεία, για βιομηχανία, για τουριστικές επενδύσεις. Αφάντου: Ξεκολλήσαμε όλη τη διαδικασία. Aπό τις 25 εκκρεμότητες έχουν ολοκληρωθεί οι 22.

Κασσιόπη: Άμεση απεμπλοκή του έργου το οποίο σέρνεται επί μία δεκαετία. Έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει τα έργα.

Υδατοδρόμια: Συντονίσαμε τις δράσεις των Υπουργείων και συμβάλαμε στο να αναλάβει ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης τη σύνταξη του νέου νόμου.

Ελληνικό: Ολοκληρώθηκαν και οι δύο επόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν και προχωρήσαμε στη διενέργεια του διαγωνισμού.

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συμμετείχαμε στην έγκριση και τον διαγωνισμό της πώλησης του 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Pfizer: Σε συνάντησή μου με εκπροσώπους της εταιρείας τον Ιούλιο τους έπεισα ότι είναι καλή επιλογή να έρθουν στην Ελλάδα, να κάνουν το κέντρο για την ψηφιακή τεχνολογία το οποίο τελικά ιδρύεται αμέσως στη Θεσσαλονίκη.

Φαρμακοβιομηχανίες: Ξεκινάμε την εφαρμογή του νόμου για το αναπτυξιακό claw back σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών.

Έρευνα και τεχνολογία: Ξεκολλήσαμε τον διαγωνισμό για την έρευνα και τεχνολογία σε ακριβώς δυόμισι χρόνια σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Χρίστο Δήμα.

Έργα ΣΔΙΤ: Εγκρίναμε το έργο κομβικής σημασίας «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» δυναμικότητας περίπου 300.000 τόνων ανά έτος. Ενθαρρύνω την προώθηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων μέσω ΣΔΙΤ, μέθοδο που έχει δείξει αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ταχύτητα υλοποίησης, υψηλή ποιότητα έργων, προσέλκυση επενδύσεων και υψηλή αποδοχή από την κοινωνία. Τα συγκεκριμένα έργα έχουν κριθεί από ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT, ότι δεν επιβαρύνουν το χρέος και το έλλειμμα.

Αντιμετώπιση παραεμπορίου: Ασταμάτητες δράσεις κατά του παραεμπορίου σε ΑΣΟΕΕ, Ερμού, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Αίτηση προστασίας πρώτης κατοικίας: Διαπραγματευόμαστε με τις τράπεζες και τους θεσμούς νέο πλαίσιο πιο ευέλικτο, με λιγότερη γραφειοκρατία.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Ολοκληρώσαμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το «Εξοικονομώ ΙΙ» με απόλυτη επιτυχία. Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του φέτος είχαμε 9.000 ολοκληρωμένες αιτήσεις, ενώ πέρσι το «Εξοικονομώ Ι» επί ΣΥΡΙΖΑ, 530 αιτήσεις.

Ενημέρωση για τις τιμές καυσίμων: Με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, παρακολουθήσαμε ακόμη πιο στενά την επίδρασή τους στην εσωτερική αγορά καυσίμων. Αυτή κινήθηκε σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρήθηκαν αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Επιβολή διοικητικών κυρώσεων

Ιεραρχώντας ως υψηλής προτεραιότητας την προστασία του κόσμου της εργασίας και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και οικογενειών, προβήκαμε, έπειτα από πολυετή αδράνεια, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας, περιλαμβανομένης της επιβολής αυστηρών κυρώσεων.

Για παραβίαση της νομοθεσίας περί ακατάσχετου λογαριασμού: Μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών για παράνομη και καταχρηστική παρακράτηση ποσών από λογαριασμούς μισθοδοσίας και συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επέβαλε διοικητική κύρωση ύψους 110.000 ευρώ στο πιστωτικό ίδρυμα.

Για καταχρηστικό όρο σε ασφαλιστήρια συμβόλαια: Έπειτα από καταγγελία καταναλωτή για καταχρηστικό όρο σε ασφαλιστήρια συμβόλαια, ο οποίος προέβλεπε τη μονομερή αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς να καθορίζει σαφώς το πλαίσιο της αναπροσαρμογής, επιβάλαμε πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ στην ασφαλιστική εταιρεία.

Παρέμβαση για την αναστολή πλειστηριασμού Α κατοικίας: Με αφορμή δημοσίευμα για ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας, που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, παρενέβη στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών επιτυγχάνοντας την αναστολή του πλειστηριασμού.

Βουλή

Απάντηση για τις εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών:

Σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των οφειλετών από δικηγορικές εταιρίες που αναλαμβάνουν ρόλο εισπρακτικής, διασαφήνισα ότι το πρόβλημα έγκειται σε μια νομική γκρίζα ζώνη, καθώς δικηγόροι και δικηγορικά γραφεία δεν εμπίπτουν στον Ν. 3758/2009, που αφορά στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών. Ως κυβέρνηση μας απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα και αναμένεται πρωτοβουλία από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για να ρυθμιστεί αυτό το γκρίζο σημείο, το οποίο δεν ρυθμίστηκε ούτε και από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ε.Παπ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.