Ο Νίκος Κοτζιάς προειδοποιεί: Η ελληνική ελίτ είναι αδιάβαστη και ανεπαρκής

Ο Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του, πολύ σοβαρά προειδοποιεί ότι η ελληνική ελίτ είναι ακατάλληλη στην πλειονότητά της για να σταθεί στο νέο διεθνές περιβάλλον.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι πρόκειται για μια «αδιάβαστη» πολιτική ελίτ που δεν αναστοχάζεται και δεν σκέφτεται επαρκώς.

Οι διαπιστώσεις του Νίκου Κοτζιά είναι στην πραγματικότητα πολύ σοβαρή προειδοποίηση προς το έθνος, ότι με αυτή την ελίτ η χώρα οδηγείται στα βράχια.

«Ξαναδιάβαζα τις συζητήσεις (σ.σ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών) στη Βουλή πέρσι. Αυτά που έλεγαν οι άνθρωποι δεν ήξεραν περί τίνος επρόκειτο. Δεν είχαν διαβάσει.

»Η ελληνική ελίτ διαβάζει σημειώματα που της μοιράζει ένας προπαγανδιστής του κόμματός τους και δεν αναστοχάζονται, δεν σκέφτονται επαρκώς… (…) …δεν μπορεί να σταθεί η Ελλάδα στο νέο διεθνές περιβάλλον στον 21ο αιώνα εάν δεν είναι ενεργητική η εξωτερική της πολιτική, εάν δεν είναι στοχευμένη, εάν δεν είναι μελετημένη, εάν δεν είναι πειστική.

»Με βαβούρα δεν γίνεται εξωτερική πολιτική».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.