ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ο Μακρόν – Θα ανακοινώσει “συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα”

Διάγγελμα στον γαλλικό λαό αναμένεται να απευθύνει ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αύριο Δευτέρα, στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος), γνωστοποίησε το Ελιζέ, στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των “Κίτρινων Γιλέκων” που δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής.

Το προεδρικό μέγαρο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την αναμενόμενη παρέμβαση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, που θα δεχθεί αύριο το πρωί κοινωνικούς εταίρους και βουλευτές, αναμένεται να ανακοινώσει “συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα” για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο Μακρόν θα συναντηθεί με εκπροσώπους πέντε συνδικάτων (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC) και τριών εργοδοτικών οργανώσεων (Medef, CPME και U2P).

Ο αρχηγός του κράτους θα συναντήσει τους κοινωνικούς εταίρους δύο ημέρες μετά μια νέα ημέρα δράσης των “Κίτρινων γιλέκων” στην οποία συμμετείχαν περίπου 136.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία και η οποία αμαυρώθηκε και πάλι από βία.

Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τη συνάντηση αυτή, “ο σκοπός είναι ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που θα ανακοινώσει στους Γάλλους, κανονικά, αργότερα μέσα στην ημέρα”.

Ζωντανή μετάδοση από το BFM TV

Οι κοινωνικοί εταίροι είχαν γίνει δεκτοί στις 30 Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ από τον οποίο είχαν ζητήσει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι πρόεδροι της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν καθώς και του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο) Πατρίκ Μπερνασκονί θα γίνουν δεκτοί από τον Μακρόν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) την ίδια ώρα με τους κοινωνικούς εταίρους.

“Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, περιφερειακές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τη φωνή τους και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους κινητοποιήσει στη δράση”, δήλωσε η πηγή αυτή.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.