Κικίλιας για αντικαπνιστικό νόμο: Θα ενταθούν οι έλεγχοι – Γιατί χρεώνεται η κλήση στο 1142

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα ενταθούν, διαμηνύει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως «η πλειονότητα της κοινωνίας, καπνιστές και μη καπνιστές, έχουν αγκαλιάσει και συμφωνούν ότι πρέπει να περιοριστεί το κάπνισμα, όπως άλλωστε και τα κόμματα που στήριξαν τον νόμο στην Βουλή».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «θα υπάρξει οριζόντια εφαρμογή του νόμου, χωρίς «παραθυράκια», η οποία όχι μόνο θα ατονήσει, αλλά θα ενισχυθεί καθώς αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας».

Όπως υπογράμμισε, και το βράδυ της Παρασκευής έγινε μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα εστίασης για το κάπνισμα, ενώ διευκρίνισε σχετικά με τις εκατοντάδες κλήσεις στον τηλεφωνικό αριθμό 1142, ότι κάτω από το 30% του συνόλου αφορά αναφορές και καταγγελίες, ενώ ένα ακόμη 30% ζητά βοήθεια για να διακόψει το κάπνισμα, μέσω των Κέντρων Διακοπής Καπνίσματος στα νοσοκομεία».

Σχολιάζοντας την χρέωση για κάθε κλήση στο 1142, είπε πως είναι συμβολική, απλώς και μόνο για να αποφεύγονται οι φάρσες και οι κακεντρέχειες και τα «καρφώματα» μεταξύ ανταγωνιστών καταστηματαρχών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.