ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΓΙΑ τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του βασικού κορμού (περίπου το 70%) για τα ψηφοδέλτια εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Η τελική έγκριση των ψηφοδελτίων θα γίνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, με τη Φώφη Γεννηματά που έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα να συμπληρώνει με τους συνεργάτες της και την «Επιτροπή Ψηφοδελτίων» κομμάτι – κομμάτι το παζλ των «κεντροαριστερών» ψηφοδελτίων.

Της συνεδρίασης θα προηγηθεί γύρος τηλεφωνημάτων – ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα – από τον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, προκειμένου να ενημερώσει όσους θα πάρουν το «χρίσμα» συμμετοχής στους εκλογικούς συνδυασμούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια θα έχουν ισχυρή δόση ανανέωσης, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ηλιακές κατηγορίες, μεγάλη εκπροσώπηση γυναικών ενώ, θα συμμετέχουν και στελέχη με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες.

Καταρχήν, τη μάχη των εκλογών θα δώσουν όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος ενώ, ως εκκρεμότητες θα παραμένουν οι υποψηφιότητες που υπολείπονται για να ολοκληρωθούν οι λίστες, αλλά και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα χειριστεί προσωπικά η Φώφη Γεννηματά, η οποία καλείται ταυτόχρονα να λύσει και πέντε γρίφους σχετικά με τις υποψηφιότητες των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Θανάση Θεοχαρόπουλου, Νίκου Ανδρουλάκη και Παύλου Χρηστίδη.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρώην πρωθυπουργός, εκλέγεται χωρίς σταυρό, αρκεί το Κίνημα Αλλαγής να πάρει έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να έχει «κλειδώσει» ως υποψήφιος για την Αχαϊα.

Σε ο,τι αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο πληθαίνουν τα σενάρια περί συμμετοχής του στο Επικρατείας ενώ, θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο φέρεται να διεκδικεί και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κάνει σαφή την απόφασή του να είναι υποψήφιος σε όποιες εκλογές προηγηθούν ενώ, όσον αφορά τον Παύλο Χρηστίδη απομένει να ξεκαθαριστεί – έπειτα από συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά – αν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ή τις εθνικές.

Το «Κ» σας παρουσιάζει τα ονόματα που φαίνεται έως τώρα να έχουν «κλειδώσει» από την «Επιτροπή Ψηφοδελτίων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις ή ανατροπές.

ΑΤΤΙΚΗ

Στη «σπασμένη» στα τρία Β’ Αθήνας, στο Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, που θεωρείται φαβορί για την έδρα, ο Παναγιώτης Βλάχος, ο Κώστας Πανταζής, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, Μιχάλης Χάλαρης, η Ρένια Ζαρκαδούλα, ο Μιχάλης Θεοδώρου, η Αλεξάνδρα Σαγγρή και η Γωγώ Καζά.

Στον Νότιο Τομέα, οι υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» είναι του μέλους της Ε.Γ του ΚΙΝΑΛ Τόνιας Αντωνίου, της Κατερίνας Βαλαβάνη, του αν. εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα, του Γιώργου Πεταλωτή, της Κάρμεν Ρουγγέρη, του Γιάννη Αμοιρίδη, του Λάμπρου Ρώσση, της Ζέφης Δημαδάμα και του Θανάση Λεβέντη.

Την εκλογική μάχη στον Δυτικό Τομέα θα δώσουν η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιώργος Καρράς, ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας, ο Θάνος Ασκητής, ο Τάσος Δαρσινός, ο Χαράλαμπος Καρπούζος και η Ανδριάννα Αλεβίζου.

Να επισημανθεί πως η Φώφη Γεννηματά -η οποία μπορεί να θέσει υποψηφιότητα σε τρεις εκλογικές περιφέρειες- φαίνεται να έχει επιλέξει το Νότιο Τομέα.

Στην Α’ Αθηνών, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη, υποψήφιοι θα είναι οι: Παναγιώτης Καρκατσούλης, Δημήτρης Οικονόμου, Μάνος Επιτροπάκης, Ράνια Νικολοπούλου, Δημήτρης Καρέλας, Μάκης Γιομπαζολιάς, Μιχάλης Παττακός, Μαλάι Φατός, Τάσος Χατζής, Διονύσης Αδαμόπουλος, Άσπα Παπηλίου, Ανδρέας Γεννηματάς.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής (σπάει σε Ανατολική και Δυτική Αττική), η υποψηφιότητα της κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου έχει «κλειδώσει» για την Ανατολική, ενώ τη «μάχη» του σταυρού στον ίδιο Τομέα ετοιμάζονται θα δώσουν οι:Γιάννης Σμέρος, Σπύρος Βρεττός, Παντελής Ασπραδάκης, Σωτήρης Ζωτός, Γιάννης Ορφανίδης, Έρση Κόκκοτα. Αντίστοιχα, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αττικής θα είναι ο Μηνάς Αναστασάκης και ο Άγγελος Κόκκοτας.

Στο ψηφοδέλτιο της Ά Πειραιά θα είναι εκ νέου ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης ενώ, τη λίστα αναμένεται να συμπληρώσουν οι: Απόστολος Πόντας, Λάζαρος Αθανασιάδης, Βασίλης Κατσαφάδος, Στυλιανός Μανουσάκης, Χρήστος Πάλλης. Την εκλογική μάχη στην Β΄ Πειραιά αναμένεται να δώσουν ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, η Σταυρούλα Στεφανίδου, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, η Κωνσταντίνα Κοσμίδου, ο Δημήτρης Λιντζέρης, η Λίτσα Βελσεμέ, η Τατιάνα Σταμπόλα, ο Στέφανος Χρήστου και ο Νίκος Ιωσήφ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, στη μάχη του σταυρού αναμένεται να ριχτούν οι Χάρης Καστανίδης, Νίκος Ξυλούρης, Αντώνης Σαουλίδης, Σοφία Μουτίδου, Γιάννης Μαγκριώτης, Πέννυ Δαλαμπούρα, Μαρία Λυκουριώτη, ενώ στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια, πλην του νυν βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, στον εκλογικό στίβο φαίνεται να εισέρχονται οι Θύμιος Φωτεινός, Δημήτρης Ζακαλκάς, Έλενα Ρουσάκη, Γιώργος Φεστερίδης, Μαρία Κιλαζίδου, Παναγιώτης Κοϊτζίδης, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, Κώστας Πετρίδης και Αναστάσιος Κοκόγιας.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των Μαρία Μίχου, Γιάννη Μάλτζαρη, Γιώργου Χιονίδη, Νίκου Τσακιρίδη και Σάββα Πετρίδη για το ψηφοδέλτιο της Πιερίας, των Άγγελου Τολκα, Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, Φώτη Καραβασίλη και Νίκου Μπρουσκέλη για της Ημαθίας, του Γιάννη Σόντρα, Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Αγαθής Μακρίδου και Κικής Παπαδάκη για της Πέλλας, καθώς και των Γιώργου Φραγγίδη, Στέφανου Παραστατίδη, Γιώργου Αναστασιάδη και Θέμη Ανθρακίδη για την εκλογική λίστα του Κιλκίς. Στις Σέρρες, ο νυν βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει και πάλι την κυριαρχία του ενώ, στη λίστα θα συμπεριληφθούν, μεταξύ άλλων, οι: Πασχάλης Τόσιος, Φανή Σοφιανού, Κώστας Παρίσης και Κώστας Οικονόμου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην Λάρισα, µε τον νυν βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα θα «κονταροχτυπηθεί» ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης ενώ, στη λίστα της «Επιτροπής Ψηφοδελτίων» βρίσκονται και τα ονόματα των Βασίλη Έξαρχου, Μιχάλη Τολίκα, Νικολέτας Μπουρνόβα και Ευαγγελίας Λιακούλη. Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας, αναμένεται να πολιτευθούν η Μαρία Θεοχάρη , το στέλεχος της νέας γενιάς Σωτήρης Παπαγεωργίου, η Δώρα Θωμοπούλου και ο Στέφανος Ντράχας. Την εκλογική μάχη στα Τρίκαλα αναμένεται να δώσουν ο Γιώργος Οικονόμου, ο Τάσος Κατσιάνης η Χρύσα Ντιντή, ο Κώστας Παπαευθυμίου, η Φωτεινή Αναστασίου και ο Γιώργος Ηλιάδης ενώ, στη Μαγνησία οι Γιάννης Αναστασίου, Γιάννης Σακόπουλος, Νατάσα Οικονόμου, Κώστας Πώποτας, Τζούλια Τσαλίκη .

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σε ότι αφορά τη Στερεά Ελλάδα, τη μάχη του σταυρού στη Βοιωτία αναμένεται να δώσουν ο πρώην ΠΑΣΠίτης Άρης Καρβούνης, ο Γιώργος Μουλκιώτης και ο Δημήτρης Αγγέλου, στην Εύβοια ο Συμεών Κεδίκολγου, ο Γιάννης Μπουροδήμος, ο Τάσος Σεπετής και η Μίνα Παπαναστασίου, ενώ στη Φθιώτιδα ο Νίκος Τσώνης και η Κωνσταντίνα Αντεριώτη.

ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα του Βασίλη Κεγκέρογλου, το ψηφοδέλτιο αναμένεται να πλαισιώσουν, επίσης, ο Λάμπρος Αντωνόπουλος, ο Χρήστος Στρατάκης, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Δημήτρης Μπρίμης και η Ελένη Βατσινά.

Στο Ρέθυμνο, μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Νίκου Κοτζαμπασάκη και Δημήτρη Βανονάκη, στα Χανιά του Γιώργου Πολιουδάκη και Γιώργου Μαργαρώνη ενώ, στο Λασίθι των Αντώνη Βγόντζα, Μανώλη Κλώντζα και Αναστασίας Ανδρουλάκη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην Πελοπόννησο και στο ψηφοδέλτιο της Αργολίδας, εκτός από τον ισχυρό του νομού και νυν βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, θα συμμετάσχουν επίσης ο Γιάννης Στεφάνου, ο Ανδρέας Πουλάς και η Παρασκευή Νικολάου.

Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στον εκλογικό στίβο εισέρχονται ο διαιτολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος, η Βάνια Παπαδάκου και η Διαμάντω Σαραντοπούλου.

Στην Κορινθία, η Κατερίνα Φαρμάκη θα είναι εκ νέου υποψήφια ενώ, στο ψηφοδέλτιο θα είναι επίσης ο Γιάννης Ανδρέου, ο Χρήστος Γκιλίτσης, ο Νίκος Χανιάς και η Μαργαρίτα Δήμα.

Στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Παναγιώτη Αλευρά, του Γιάννη Διονυσόπουλου και του εκπροσώπου της νέας γενιάς Μενέλαου Γερονικολού.

Στη Λακωνία, τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των «Κεντροαριστερών» ψηφοφόρων θα επιχειρήσει να έχει και πάλι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αχαϊα, εκτός από τον σημερινό βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, στη λίστα θα βρίσκονται ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, η Λεμονιά Νικολοπούλου, ο Μαρίνος Σκανδάμης, η Δήμητρα Μπάστα Γεωργακοπούλου, η Ολυμπία Λόη και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Μιχάλης Κατρίνης ενώ, στη «μάχη» του σταυρού θα ριχτούν επίσης η Εύη Βεργοπούλου και ο Σάκης Κότσιφας.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο εν ενεργεία βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος θα έχει απέναντι του τον Θάνο Μωραϊτη ενώ, στη λίστα, επίσης, αναμένεται να είναι o Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Θανάσης Τορουνίδης, η Περσεφόνη Πιστιόλη και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Άρτα θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόγκας ενώ, άλλα στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Γιάννης Παπαλέξης και ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου. Στο ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας θα δοκιμαστούν η Μαρία Αγόρου, ο Σταύρος Κώστας και ο Κώστας Κονής.

Στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων, εκτός από τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Κασσή, υποψήφιοι θα είναι ο Κώστας Γάτσιος, o Νίκος Γκόλας, ο Θανάσης Μανταλόβας και ο Σωτήρης Ζορμπαλάς που προέρχεται από τη νέα γενιά της Παράταξης.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Στη Δράμα τον «κυρίαρχο» ρόλο θα έχει και πάλι η νυν βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου ενώ, άλλα δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Γιάννης Ξανθόπουλος και ο Τάσος Νικολαίδης.

Εκ νέου υποψήφιος στην Καβάλα θα είναι ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής. Για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης έχουν «κλειδώσει» ο πρώην Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης και ο Καπζά Μουζαφέρ ενώ, όσον αφορά τον νομό Έβρου οι:Γιώργος Ντόλιος, Σταύρος Βαβίας, Παναγιώτης Ζαπάρτας, Νίκος Τσολακίδης, Μαρία Μισέντου.

Στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Ιλχάν Σαμπρή Αχμέτ, στο παιχνίδι της λαϊκής ετυμηγορίας φέρονται να εισέρχονται, παράλληλα, ο Γιώργος Μανανάς, η Μουσταφάογλου Σιμπέλ και ο Γιάννης Ιωαννάκης.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στην Κοζάνη εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος ενώ, στο ψηφοδέλτιο εντάσσεται και ο Περικλής Αλιφέρης. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, υποψήφιοι στην Καστοριά αναμένεται να είναι οι Θωμάς Αναστασίου, Βασίλης Ναούμ και Κοσμάς Βαρσάμης, στα Γρεβενά ο Βασίλης Γκαλογιάννης και στην Φλώρινα ο Στέλιος Μαυρίδης, ο Νίκος Σαμαράς και ο Λεωνίδας Καλιβιάνος.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Λέσβου φαίνεται να εντάσσονται ο Νάσος Γιακαλής, η Βάσω Χοκλάκα και ο Γιώργος Μηλιός.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα, εκτός του νυν βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, στη μάχη των εκλογών θα ριχτούν επίσης ο προερχόμενος από τη νέα γενιά Βάϊος Καλοπήτας, ο Γιώργος Νικητιάδης, ο Βασίλης Χατζηγιακουμής, η Λίτσα Φτακλάκη και η Κατερίνα Γαβαλά.

Όσον αφορά δε το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων, στον εκλογικό στίβο αναμένεται να μπουν οι:Γιάννης Βλασερός, Δημήτρης Μπάιλας, Χρήστος Πολατσίδης, Αλεξάνδρα Δαρζέντα, Σοφία Θεολογίτου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί», 08/12/2018

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.