Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ Πρεσπών: Νέα διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση ΝΔ

«Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια ο κ. Ζάεφ είπε δυνατά εκείνα που πιστεύει βαθιά. Εκείνα που αναφέρει γραπτώς και σαφώς η συμφωνία των Πρεσπών, στο άρθρο 1.3 “Επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η Μακεδονική γλώσσα”».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο τομεάρχης Eξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας: «Η εκ των υστέρων, μετά από διεθνή παρέμβαση, ανασκευή των δηλώσεων Ζάεφ ήταν μια τακτική κίνηση για να εκτονωθεί η βαριά ατμόσφαιρα. Μια τακτική υποχώρηση για να επιτευχτεί μια στρατηγική επιδίωξη. Δηλαδή η κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων».

Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Ούτε τώρα, ούτε μετά, εάν τελικώς ο κ.Τσίπρας δεν τη φέρει στην παρούσα Βουλή».

Και προσθέτει ότι «αυτό ανοίγει για την κυβέρνησή μας μόνο έναν δρόμο: Νέα διαπραγμάτευση. Για μια λύση αμοιβαίως αποδεκτή, στέρεη και στιβαρή. Που θα υπηρετεί πλήρως το εθνικό συμφέρον».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.